Tudorel Toader scrie că Augustin Lazăr este cel care a cerut amânarea audierii sale la CSM

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, revine cu „simple precizări” şi arată că procurorul general Augustin Lazăr este cel care a solicitat amânarea audierii sale de către Secţia pentru procurori a CSM, şi nu ambii, aşa cum a informat Consiliul.

1366 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader scrie că Augustin Lazăr este cel care a cerut amânarea audierii sale la CSM

Tudorel Toader scrie că Augustin Lazăr este cel care a cerut amânarea audierii sale de procurorii CSM

„Simple precizări, pentru a se vedea cine a solicitat CSM să amâne termenul de audiere a procurorului general ! „25 octombrie 2018 - CSM - Comunicat de presă. "Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ca solicitarea ministrului justiţiei de avizare a revocării din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Csaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr să fie analizată în şedinţa din data de 13 noiembrie 2018, ora 10.00. Avizul motivat va fi înaintat Ministerului Justiţiei la data de 21 noiembrie 2018"”, a scris pe Facebook ministrul Justiţiei.

Mai târziu, în 1 noiembrie, Toder a primit o adresă de la CSM în care i se aduce la cunoştinţă că Augustin Lazăr a cerut amânarea audierii sale de către Secţia de procurori.

„01 noiembrie 2018 - adresa CSM nr. 3/22373/2018 - "Stimate domnule Ministru, Vă aducem la cunoştinţă faptul că, urmare a solicitării domnului procuror general, Augustin Lazăr, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 20 noiembrie 2018 - ora 10.00”, a mai scris Toader.

Tot în data de 1 noiembrie, Toader a transmis CSM un răspuns la adresa menţionată mai sus: "Stimate Domnule Vicepreşedinte, Am primit adresa dumneavoastră referitoare la reprogramarea şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru data de 20 noiembrie 2018 - ora 10.00. Având în vedere agenda prestabilită, vă rog ca şedinţa secţiei să fie reprogramată la o altă dată. Tototdată, pentru evitarea acestor reprogramări, propun stabilirea de comun acord a şedinţei. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi colaborare!".

O zi mai târziu, a venit către Ministerul Justiţiei şi programarea audierii lui Lazăr: „Urmare a solicitării dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă faptul că şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 19 noiembrie 2018 - ora 11.00”.

Precizările vin după ce reprezentanţii CSM au anunţat luni că şedinţa în care se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general a fost reprogramată pentru 19 noiembrie, la ora 11.00, la solicitările ministrului Justiţiei şi procurorului general.

"Urmare a solicitărilor formulate de domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de domnul Tudorel Toader, ministru al justiţiei, la datele de 26.10.2018 şi 1.11.2018, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost reprogramată din data de 13 noiembrie 2018 ora 10:00, pentru data de 19 noiembrie 2018 ora 11:00", transmite CSM, într-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici