Tudose confirmă existenţa unui proiect care va bloca angajări în sistemul de stat, "dar cu excepţii"

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că Executivul vrea blocarea posturilor din administraţia publică centrală, dar cu anumite excepţii, precizând că va exista posibilitatea ca, pe bază de memorandum, miniştrii să poată să facă angajări.

2272 afișări
Imaginea articolului Tudose confirmă existenţa unui proiect care va bloca angajări în sistemul de stat,  "dar cu excepţii"

Tudose confirmă existenţa unui proiect care va bloca angajări în sistemul de stat, "dar cu excepţii"

"Am văzut pe diverse surse că blocăm toatã administraţia. Nu. Există un proiect în acel Cod Administrativ care, da, va dori să blocheze angajări în sistemul de stat, dar cu excepţii. Excepţiile prevăzute în acel proiect fiind şi la înalţii funcţionari publici , fiind şi în anumite zone sensibile şi având şi posibilitatea ca în orice moment ministrul de profil pe baza unui Memorandum justificat să poată să facă angajări pentru că nu putem bloca orice angajare în condiţiile în care, ştiu eu, la o staţie de pompieri, ca să dau un exemplu, sau la un dispensar sau la o şcoală se pensioneazã doi-trei oameni şi nu mai angajează”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a mai spus că scopul măsurii este eficientizarea actului de administraţie publică, precizând că blocarea posturilor va permite efectuarea unei analize, deoarece "au crescut structuri şi structuleţe pe peste tot".

"Dorim, aşa cum am spus, să creem un stat puternic în slujba cetăţeanului şi prietenos cu cetăţeanul, bineînţeles cu cetăţeanul onest", a mai spus Mihai Tudose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici