Tulcea. Un comandant de echipaj a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator

  • Un comandant de echipaj a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator.
  • El era în timpul liber şi i-a fost solicitat ajutorul de echipajul medical aflat în drum spre pacient.
  • Comandantul se afla în apropiere şi a făcut manevre de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD.
231 afișări
Imaginea articolului Tulcea. Un comandant de echipaj a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit ISU Tulcea, plutonierul adjutant şef, Ionuţ Gălăţeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crişan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecţiuni cardiace.

Cazul medical a fost anunţat la 112, vineri, în jurul orei 11.00, spre locul solicitării fiind direcţionat elicopterul SMURD Constanţa.

După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul comandantului care locuia în apropiere. Acesta a reuşit să salveze pacientul.

„Ajuns la faţa locului, Ionuţ a încercat să liniştească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator. Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reuşind să-l stabilizeze. Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuţ şi asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD în stare stabilă.

Ionuţ Gălăţeanu are o îndelungată experienţă ca salvator, lucrând timp de 20 de ani pe autospeciala de descarcerare şi pe ambulanţa SMURD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici