Turcul care l-a accidentat pe poliţistul rutier din Capitală rămâne în arest

Cetăţeanul turc Abdulah Atas, care a intrat cu maşina într-un poliţist de la Brigada Rutieră, în Capitală, rămâne în arest preventiv, dispus în cazul său în 3 august, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia.

103 afișări
Imaginea articolului Turcul care l-a accidentat pe poliţistul rutier din Capitală rămâne în arest

Turcul care l-a accidentat pe poliţistul rutier din Capitală rămâne în arest (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Decizia luată, joi, în cazul lui Abdulah Atas de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Omul de afaceri turc a fost arestat preventiv, pe 3 august, de Tribunalul Bucureşti pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului. Însă Atas a contestat decizia.

După ce a fost arestat, Atas a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, fiind rănit în urma accidentului. Pe 7 august, cetăţeanul turc a fost transferat în Arestul Central al Capitalei.

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri Abdullah Atas să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 km/h.

"Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. - lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire - a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10 metri", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un comunicat de presă.

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

"După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şoseaua Pipera - şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil", se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Atas a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce s-a accident la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina în gard.

Pe 3 august, Atas a fost externat din Spitalul Floreasca, unde a primit îngrijiri după accident, şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte.

Gheorghe Ionescu, poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat de omul de afaceri turc este în continuare în stare deosebit de gravă, potrivit reprezentanţilor Spitalului Floreasca.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca au anunţat, pe 3 august, că poliţistul a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene. Ghorghe Ionescu este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici