Turist atacat de viperă în Piatra Craiului. Un campion la ciclism l-a salvat

  • Un turist a fost atacat de o viperă, în apropierea Vârfului Ascuţit, din creasta Piatra Craiului, anunţă Salvamont Zărneşti.
  • Apariţia acestui şarpe pe timp de iarnă este un caz destul de rar întâlnit.
  • Turistul a fost salvat de Vlad Dobre, campion naţional la ciclism.
2923 afișări
Imaginea articolului Turist atacat de viperă în Piatra Craiului. Un campion la ciclism l-a salvat

Turist atacat de viperă în Piatra Craiului. Un campion la ciclism l-a salvat

„Probabil că pentru mulţi dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil”, spun salvamontiştii din Zărneşti.

Un turist a fost atacat de o viperă, chiar dacă ne aflăm în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă.

Turistul a sunat la 112, după ce a fost atacat de o viperă în creastă, foarte aproape de Vf. Ascuţit.

„Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgenţă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuţit şi sprijinul din partea Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov”, spun salvamontiştii.

Vlad Dobre a coborât în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărneşti, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului.

În mai puţin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluata de SMURD, dusă la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi, în final, la Spitalul Judeţean Braşov, starea sa de sănătate fiind stabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici