Turist blocat cu un caiac în nămol, în judeţul Tulcea, a fost salvat cu un elicopter

Un turist care rămăsese blocat în nămol cu un caiac a fost salvat, sâmbătă, în urma unei acţiuni comune a Gărzii de Coastă şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, pentru scoaterea bărbatului din zona respectivă fiind nevoie de intervenţia unui elicopter.

150 afișări
Imaginea articolului Turist blocat cu un caiac în nămol, în judeţul Tulcea, a fost salvat cu un elicopter

Turist blocat cu un caiac în nămol, în judeţul Tulcea, a fost salvat cu un elicopter (Imagine: Lucian Calugarescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, sâmbătă, în jurul orei 9.30, la centrul de coordonare SCOMAR a fost primită o solicitare din partea ISU Tulcea pentru declanşarea unei acţiuni de căutare şi salvare a unui turist aflat într-un caiac, care a ramas blocat în nămol, în zona Zatoane.

Persoana respectivă nu a putut fi recuperată din locaţia unde se află decât cu ajutorul unui elicopter din cadrul IGAv-MAI, nefiind posibil accesul în zonă cu alt mijloc de salvare.

La ora 13.55, elicopterul l-a ridicat pe turist cu ajutorul unui troliu, acesta fiind transportat în siguranţă la Tulcea, unde a fost preluat de un echipaj al ISU Tulcea.

Personalul Gărzii de Coastă a participat la activitate cu mijloace de intervenţie terestre şi navale şi cu un ofiţer coordonator aflat la bordul elicopterului, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici