Turist mort în zona Padiş, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 100 de metri

Un turist orădean a murit, sâmbătă după-amiază, în zona turistică Padiş, după ce a căzut de pe o dolină din complexul carstic Cetăţile Ponorului, de la o înălţime de aproximativ 80-100 de metri.

761 afișări
Imaginea articolului Turist mort în zona Padiş, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 100 de metri

Bihor: Turist mort în zona Padiş, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 100 de metri

"Din informaţiile pe care le-am primit de la colegii mei, tânărul, care are mai puţin de 30 de ani, a căzut după ce s-a dus prea aproape de marginea dolinei, care s-a surpat”, a declarat Adrian Marin, vicepreşedintele Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Potrivit acestuia, tânărul ar fi căzut de la o înălţime de aproximativ 80-100 de metri.

La faţa locului s-au deplasat atât un echipaj al Salvamont, cât şi paramedici şi un echipaj de Terapie Intensivă al SMURD. În timp ce încercau să-l scoată de la poalele dolinei pentru a-l putea transporta la spital, tânărul a intrat în stop cardio-respirato,r fiind resuscitat timp de mai bine de o oră, fără rezultat însă.

"Avea politraumatisme la cap şi corp. De la o aşa înălţime erau slabe şanse să supravieţuiască. Noi alertasem şi elicopterul care-l putea transporta de urgenţă la Timişoara, dar, din păcate, n-a fost cazul”, a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Zona dolinelor de pe Cetăţile Ponorului este intens vizitată de turişti. Echipele Salvamont au montat în zonă plăcuţe cu mesajul: "Zonă abruptă, pericol de cădere”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici