Turist polonez salvat de jandarmi şi salvamontişi după ce a căzut într-o prăpastie în Masivul Bucegi

Un turist de 23 de ani din Polonia a fost salvat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de echipele de salvamontişti şi jandarmi montani din Bran, după ce a căzut într-o prăpastie de 20 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

752 afișări
Imaginea articolului Turist polonez salvat de jandarmi şi salvamontişi după ce a căzut într-o prăpastie în Masivul Bucegi

Turist polonez salvat de jandarmi şi salvamontişi după ce a căzut într-o prăpastie în Masivul Bucegi (Imagine: Alin Ivan/ Arhiva Mediafax Foto)

Salvamontişii au fost anunţaţi, sâmbătă seara, că un turist a căzut într-o prăpastie de aproximativ 20 metri, din cauza întunericului şi a terenului abrupt, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea.

Turistul făcea parte dintr-un grup de şapte turişti de cetăţenie poloneză, care se deplasa pe un traseu montan din Masivul Bucegi.

"În timpul căzăturii, acesta s-a lovit la cap şi se afla în imposibilitatea de a se mai deplasa. În jurul orei 21.35, echipele de salvatori montani au început deplasarea spre zona în care se afla victima, B.T.M. de 23 de ani din Polonia. În jurul orei 24.00, echipele de căutare salvare au ajuns la locul unde se afla persoana accidentată, au evaluat situaţia la faţa locului şi au acordat primul ajutor victimei, care era conştientă“, a spus Aldea.

Turistul a fost scos din râpă şi transportat cu targa până în satul Şimon, de unde la ora 02.00 a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici