Turist RĂNIT după ce a alunecat pe un traseu din Masivul Ceahlău. Starea vremii şi ora înaintată nu permit intervenţia elicopterului

Salvamontiştii din Neamţ intervin, duminică după-amiază, pentru recuperarea unui turist care a alunecat pe un traseu din Masivul Ceahlău, suferind răni profunde la un picior care vor necesita sutură. Elicopterul nu poate interveni din cauza stării vremii şi a orei.

695 afișări
Imaginea articolului Turist RĂNIT după ce a alunecat pe un traseu din Masivul Ceahlău. Starea vremii şi ora înaintată nu permit intervenţia elicopterului

Turist RĂNIT după ce a alunecat pe un traseu din Masivul Ceahlău, salvamontiştii intervin

Potrivit Salvamont Neamş, turistul din Bacău, foarte bine echipat şi cu experienţă, a alunecat şi a suferit mai multe escoriaţii la picioare şi braţe, precum şi plăgi zdrobite la un picior care vor necesita intervenţii chirurgicale de sutură.

Echipa de intervenţie i-a acordat primul ajutor, oprind hemoragia.

Turistul a fost dus în baza Salvamont Dochia, de unde va fi transportat, timp de aproximativ trei ore, cu o targă de salvare montană, până la locul de unde poate fi preluat.

Starea vremii şi ora înaintată nu permit intervenţia elicopterului.

Băcăuanul va fi dus până în zona Izvorul Muntelui, unde grupul de zece persoane cu care era are mai multe maşini.

”Turistul din Bacău a refuzat pe proprie răspundere ambulanţa, menţionând că preferă să fie dus de colegi la o clinică din Bacău în vederea unui consult de specialitate şi a intervenţiei chirurgicale de sutură a plăgilor”, arată sursa citată.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că turistul are aproximativ 40 de ani şi a căzut la coborâre din Masivul Ceahlău, pe traseul Poiana Maicilor-Izvorul Muntelui, în zona unui grup de stânci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici