Turistă care venise la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, muşcată de urs la Lacul Sf. Ana. Făcea selfie | FOTO

O turistă din Budapesta, Ungaria, a ajuns fost muşcată de un urs, în apropierea Lacului Sfânta Ana, din judeţul Harghita, în timp ce ar fi încercat să facă un seflie cu animalul sălbatic aflat în căutare de hrană. Rănită la picior, femeia a fost dusă la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8417 afișări
Imaginea articolului Turistă care venise la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, muşcată de urs la Lacul Sf. Ana. Făcea selfie | FOTO

Turistă care venise la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, muşcată de urs la Lacul Sf. Ana. Făcea selfie | FOTO

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarant că incidentul care s-a petrecut vineri, la Lacul Sf. Ana, nu este singurul de acest fel, în zonă având loc mai multe atacuri ale ursului asupra turiştilor care se apropie de animalele sălbatice.

”Turista este din Budapesta şi a fost atacată vineri, la prânz, de un urs, la Lacul Sfânta Ana şi, din păcate, acesta a fost a treia victimă a acestui urs. Încă o fată de 18 ani şi un bărbat, pe parcursul săptămânii, au fost atacaţi de acelaşi urs. Cei doi au fost zgâriaţi, nu muşcaţi, de aceea nu au fost raportate cazurile, nu au fost la spital. Se pare că este vorba de un urs mare, care s-a obişnuit cu turiştii şi atacă pentru mâncare din sacoşă”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Turista din Ungaria venise în judeţul Harghita pentru pelerinajul de Rusalii, de la Şumuleu Ciuc. După ce a fost atacată de urs, aceasta a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, unde a primit îngrijiri medicale la Secţia de Boli Infecţioase.

Autorităţile au solicitat să fie luate măsuri de urgenţă, pentru a nu mai fi înregistrate şi alte victime.

”Am discutat şi cu reprezentanţii Ministerului Mediului, chiar prin sms cu doamna ministru. Am căzut de acord că Asociaţia de Vânătoare din zonă trebuie să-şi întocmească actele ori pentru relocare undeva, dacă cineva acceptă, ori pentru extragere, pentră că deja se vede că acest urs este unul foarte periculos pentru oameni şi nu putem să închidem vizitarea Lacului Sfânta Ana. Am primit sprijin de la Jandarmeria Harghita. După ora 18.00, în foarte multe sate din judeţul Harghita, copiii nu mai sunt lăsaţi să plece afară din casă, de aceea noi susţinem şi am dori ca să înţeleagă toţi lucrătorii ministerului, toţi facturii de decizie şi acele ONG-uri de apartament, care niciodată în viaţa lor nu au văzut un urs, nu au hrănit, nu au fost atacaţi de urs şi care luptă pentru ceva despre care nici nu ştiu care este partea întunecată”, a mai spus Borboly Csaba.

Recomandarea jandarmilor pentru turişti este să nu se apropie de urşi şi să sune la 112 dacă se simt în pericol.

”Trebuie să le readucem aminte turiştilor că animalele sălbatice sunt totuşi sălbatice şi faptul că noi încercăm să ne apropiem de ele, pentru a face o fotografie reuşită ne poate pune viaţa în pericol. Recomandăm turiştilor din zonă să sune la 112 în caz de nevoie”, a declarat, la rândul său, Gheorghe Suciu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Harghita.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici