Video Turişti rătăciţi din cauza viscolului, în Munţii Bucegi, căutaţi de salvamontişti / "Este iarnă în toată regula aici. Nici măcar un câine nu vezi" | FOTO

Salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi, luni seara, să intervină după ce două grupuri de turişti care s-au rătăcit pe munte, pe Platoul Bucegilor, unde ninge viscolit, transmite corespondentul Mediafax.

1711 afișări

Potrivit Salvamont Buşteni, în mai puţin de trei minute, Salvamont Buşteni a primit apelurile de urgenţă de la două grupuri de turişti rătăciţi, în zona Vârfului Ciocârlia şi în zona Babele.

Salvamontistul care se află la refugiul din zona Babele, Claudiu Vasilescu, a declarat că primul grup, format din două femei şi un bărbat, a fost îndrumat să ajungă la Piatra Arsă.

„Al doilea grup, format din trei sau patru persoane, este rătăcit undeva în zona Babele. Sunt căutaţi şi de jandarmi. Au venit cu maşina la Piatra Arsă. Este vremea rea. Ei nu sunt echipaţi, sunt în adidaşi”, a declarat Vasilescu.

Potrivit acestuia, pe munte, în Bucegi, este „iarnă în toată regula”.

„Este iarnă în toată regula aici. E viscol, lapoviţă, chiciură. Nici măcar un câine nu vezi”, a adăugat Vasilescu.

Claudiu Vasilescu atrage atenţia turiştilor să ţină cont de vreme şi să nu se aventureze pe trasee în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici