Turiştii care au căzut de la etajul unei cabane s-au sprijinit de o balustradă şi s-au dezechilibrat

Turiştii care au căzut, sâmbătă seară, de la etajul întâi al unei cabane din Munţii Făgăraş s-au sprijinit de o balustradă care s-a mişcat, fără a se rupe însă, şi s-au dezechilibrat, cei doi fiind în prezent internaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

196 afișări
Imaginea articolului Turiştii care au căzut de la etajul unei cabane s-au sprijinit de o balustradă şi s-au dezechilibrat

Cabana Negoiu

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Arian David, cei doi bărbaţi s-au sprijinit de o balustradă, s-au dezechilibrat, apoi au căzut.

”Cei doi s-au sprjinit de o balustradă care probabil s-a mişcat, s-au dezechlibrat şi au căzut. Balustrada nu s-a rupt. În urma căderii, cei doi bărbaţi au suferit multiple traume”, a declarat, duminică, Adrian David.

Adrian David a precizat că patrula Salvamont din zona Negoiu a acordat primul ajutor răniţilor, până la sosirea echipei de la Sibiu.

”La faţa locului am decis ca unul dintre ei să fie transportat de echipa noastră până la drumul forestier - un drum de peste o oră - de unde a fost preluat de echipajul SMURD. Cel de-al doilea a fost preluat direct de la cabană de către elicopterul SMURD de la Bucureşti”, a mai spus Adrian David.

Elicopertul l-a transporat pe rănit până la Aeroportul Sibiu de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 44 şi 45 de ani, sunt din Târgu Mureş.

Doi turişti au fost răniţi, sâmbătă seară, după ce au căzut de la etajul întâi al Cabanei Negoiu din Munţii Făgăraş, pentru salvarea unuia dintre ei fiind solicitat un elicopter SMURD de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici