Turiştii românii dornici de circuite exotice dau buzna în Mexic

Deşi este socotită o destinaţie periculoasă, Mexic rămâne principala destinaţie care atrage turişti români în America Latină, cererea pentru această ţară fiind în creştere în acest an.

197 afișări
Imaginea articolului Turiştii românii dornici de circuite exotice dau buzna în Mexic

Turiştii românii dornici de circuite exotice dau buzna în Mexic

Creşterea estimată pentru anul 2023 este de 35% faţă de anul precedent, când s-a înregistrat oricum o creştere de 30% faţă de 2021, potrivit DAL Travel.

Cele mai solicitate circuite turistice exotice sunt pentru America Latină, iar printre cele mai inedite se numără cele sub genericul „Un altfel de Mexic” – Mariachi, tequila, istorie şi tradiţii mexicane. Acestea au o durată de 15, respectiv 17 zile şi se vor desfăşura în perioadele 30 iunie - 14 iulie, respectiv 23 octombrie - 8 noiembrie, ultimul menţionat fiind special programat astfel încât grupul să se poată bucura de sărbătoarea naţională a Mexicului, Dia de los Muertos.

Circuitele costă între 3.200 şi 4.800 de euro şi includ cazări la hoteluri de 4 şi 5 stele.

”În cazul grupurilor nu sunt probleme legate de vize sau de accept pentru intrarea în Mexic. Sunt însă cazuri când au existat refuzuri pentru intrarea în ţară, pentru cei care călătoreau în mod individual”, precizează Daniela Nedelcu, director general al agenţiei.

Circuitul ”Un alt fel de Mexic” oferă ocazia de a explora locuri şi atracţii rareori vizitate de turiştii obişnuiţi.

De altfel, Mexicul a rămas una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume şi a înregistrat o creştere impresionantă a vizitatorilor, ajungând la 66 de milioane de turişti internaţionali în anul 2022.

Potrivit Ministerului Român al Afacerilor Externe, circa 21.000 de cetăţeni români au ales să viziteze Mexicul în acelaşi an. Guvernul mexican a promovat puternic turismul ca fiind "o industrie fără fum", motiv pentru care Mexicul a fost mereu una dintre cele mai vizitate ţări din lume, fiind a doua cea mai vizitată destinaţie turistică din America, după Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mexic,
turism,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici