Turistul ucrainean dispărut în masivul Piatra Craiului a fost găsit mort

Turistul ucrainean care a dispărut joi în masivul Piatra Craiului a fost găsit vineri mort, după ce a căzut aproape 500 de metri într-o prăpastie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

789 afișări
Imaginea articolului Turistul ucrainean dispărut în masivul Piatra Craiului a fost găsit mort

Turistul ucrainean dispărut în masivul Piatra Craiului a fost găsit mort (Imagine: Razvan Anghelescu / Mediafax Foto)

UPDATE: Bărbatul a fost reperat de către jandarmii montani şi salvamontişti în zona „La Lanţuri“, într-o prăpastie de aproximativ 500 de metri adâncime, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea. Echipele de salvare intervin pentru recuperarea trupului bărbatului, însă intervenţia este foarte dificilă, în zonă fiind teren foarte accidentat, stâncos, ninge, iar temperatura este de minus 10 grade Celsius, potrivit sursei citate.

„Ceilalţi turişti sunt coborâţi pe partea masivului Piatra Craiului din judeţul Argeş, spre Rucăr“, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov.

Serviciul de urgenţă 112 a fost anunţat, joi, la ora 14.00, cu privire la dispariţia unui turist ucrainean de la refugiul Şaua Grindului din masivul Piatra Craiului, care a ieşit din refugiu dimineaţa la ora 05.00 şi nu s-a mai întors, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Ciprian Aldea.

Cetăţeanul ucrainean se afla la refugiu alături de alţi patru turişti, aceştia anunţând dispariţia lui abia după nouă ore.

„Imediat s-au format două echipe mixte de la Argeş şi Braşov, formate din câte patru jandarmi montani şi patru salvamontişti care s-au deplasat către refugiul Şaua Grindului unde se aflau ceilalţi turişti din grup, patru ucraineni. Echipele au ajuns în jurul orei 19.00, fiind un traseu greu pe timp de iarnă cu ceaţă densă şi geaţă. Căutările au fost abandonate pe timpul noţii, iar vineri de la ora 08.00 s-au constituit din nou echipe de căutare, formate din şase jandarmi montani de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov şi doi salvamontişti“, a mai declarat pentru MEDIAFAX Ciprian Aldea.

Şeful Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă, a precizat, pentru MEDIAFAX, că sunt şanse mici ca turistul să fie găsit în viaţă după ce a petrecut toată noaptea în ger. Nu este exclusă varianta ca bărbatul să fi alunecat într-o râpă.

„Nu ştim pe ce parte a versantului s-a dus. Dacă ar fi venit în faţa refugiului şi a alunecat pe zăpada îngheţată, ar fi avut o alunecare mai lină, dar dacă s-a dus în spatele refugiului, în partea de nord-vest a versantului, panta este abruptă de 100 metri“, a precizat Pivodă.

El a menţionat că a fost solicitat şi ajutorul unui elicopter SMURD pentru a survola zona şi pentru a interveni în caz de nevoie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici