Ucigaşul elevului din Craiova a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare

Tânărul judecat pentru uciderea unui adolescent de 17 ani din Craiova a fost condamnat joi seară de Tribunalul Dolj la 16 ani şi opt luni de închisoare, pentru omor calificat, sentinţa nefiind însă definitivă.

237 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul elevului din Craiova a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare

Ucigaşul elevului din Craiova a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat, joi seară, pe Dan-Rommel Voicu (19 ani) la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor, la opt ani şi patru luni pentru tentativă de omor şi un an şi patru luni pentru port ilegal de armă albă în locuri publice.

"Inculpatul va rămâne cu pedeapsa cea mai grea, respectiv 16 ani şi opt luni, pedeapsă pe care o va avea de executat", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Daniel Stancu.

Potrivit sursei citate, magistraţii Tribunalului Dolj au mai dispus pentru Dan-Rommel Voicu interzicerea unor drepturi civile timp de şase ani după ispăşirea pedepsei.

Potrivit judecătorului Daniel Stancu, sentinţa pronunţată joi seară de magistraţii Tribunalului Dolj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel din Craiova.

Tânărul Dan Rommel Voicu, judecat pentru uciderea unui adolescent de 17 ani din Craiova, şi-a recunoscut fapta, joi, la primul termen al procesului de la Tribunalul Dolj, spunând că îi pare rău că l-a omorât pe Andrei Goreci.

"Recunosc fapta, cunosc conţinutul rechizitoriului şi recunosc conţinutul faptelor prezentate în rechizitoriu. Regret fapta şi îmi pare rău", a spus Rommel Voicu în faţa completului de judecată.

Apărătorul ales de tânăr să îl reprezinte în instanţă a solicitat magistraţilor ca jurnaliştii şi susţinătorii lui Andrei Eduard Goreci, adolescentul înjunghiat mortal lângă liceul la care învăţa, să fie scoşi din sală, preşedintele completului respingând însă cererea avocatului.

Avocatul tânărului a solicitat ca pedeapsa inculpatului să fie stabilită în conformitate cu modificările aduse Codului Penal, astfel încât să fie redusă pedeapsa ţinându-se cont de faptul că tânărul a recunoscut comiterea faptei.

În faţa instanţei, părinţii lui Andrei Eduard Goreci au solicitat daune morale şi despăgubiri materiale de peste un milion de lei, în timp ce părinţi lui Ionuţ Manea, cel de-al doilea tânăr înjunghiat de Dan Rommel Voicu, au solicitat daune morale de 500.000 de lei.

Completul de judecată rămăsese în pronunţare în ceea ce priveşte latura penală a dosarului în care Dan Rommel Voicu este judecat pentru omor calificat, stabilind totodată termenul de 27 ianuarie pentru judecarea laturii civile a procesului.

Înaintea începerii procesului, aproximativ 30 de tineri, majoritatea foşti colegi ai elevului ucis, s-au strâns în curtea Tribunalului Dolj, purtând tricouri albe cu fotografia lui Andrei Eduard Goreci şi cu mesajul "Nu vrem să mai moară tineri ca Andrei". Totodată, tinerii au un banner pe care scrie: "Noi am pierdut un prieten, cerul a câştigat un înger". Ulterior, o parte dintre tineri au mers în sala de judecată unde au asistat la proces.

În 7 octombrie 2010, Andrei Eduard Goreci, de 17 ani, şi un coleg al acestuia, de la Liceul "Tudor Arghezi" din Craiova, au fost atacaţi cu cuţitul de către un tânăr pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ. În urma atacului, Andrei Goreci a murit, iar celălalt adolescent a fost rănit.

La câteva ore după comiterea crimei, a fost reţinut principalul suspect în acest caz - Dan-Rommel Voicu (19 ani). Ulterior, acesta a fost arestat pentru omor calificat. În 27 decembrie 2010, tânărul a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă de omor şi port ilegal de cuţit în locuri publice.

Totodată, procurorii precizau că moartea elevului de 17 ani a fost violentă, medicii legişti stabilind că adolescentul a fost înjunghiat cu două lovituri de cuţit în zona toracică, în inimă, care au provocat hemoragie internă, băiatul intrând în stop cardio-respirator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici