Ucraina afirmă că 18 medici au fost ucişi în război

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a declarat că cel puţin 18 membri ai personalului medical au fost ucişi şi aproape 900 de unităţi medicale au fost avariate sau distruse de invazia Rusiei în Ucraina, care a intrat duminică în cea de-a şasea lună, potrivit Reuters.

165 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că 18 medici au fost ucişi în război

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Sănătăţii a precizat că peste 50 de lucrători medicali au fost răniţi de atacurile ruseşti începând cu 24 februarie, când Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în cel mai mare război european din 1945 încoace.

În postare se mai spune că 123 de unităţi medicale din Ucraina au fost distruse în totalitate de invazie, în timp ce alte 746 au avut nevoie de reparaţii.

Rusia neagă că a vizat în mod deliberat civili sau lucrători medicali şi afirmă că desfăşoară o „operaţiune militară specială” în Ucraina pentru a lupta împotriva naţionaliştilor.

Kievul spune că Kremlinul se foloseşte de „terorism” pentru a-i intimida pe ucraineni şi a-i determina să încheie un acord de pace umilitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici