UDMR cere dezbaterea urgentă a legii care reglementează cotele de intervenţie în cazul urşilor

UDMR cere dezbaterea în regim de urgenţă a Legii Vânătorii în comisiile de specialitate. Parlamentarii Uniunii cred că accidentul de luna trecută, când un bărbat a murit după ce a fost atacat de un urs, putea fi evitat dacă autorităţile ar fi reevaluat periodic cotele de intervenţie.

125 afișări
Imaginea articolului UDMR cere dezbaterea urgentă a legii care reglementează cotele de intervenţie în cazul urşilor

UDMR cere dezbaterea urgentă a legii care reglementează cotele de intervenţie în cazul urşilor

Senatorul Tanczos Barna şi deputatul Korodi Attila au cerut dezbaterea în regim de urgenţă a Legii Vânătorii în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al UDMR, Korodi Attila a spus că accidentul de luna trecută din judeţul Mureş putea fi evitat dacă autorităţile, în baza legii adoptate anul trecut, ar fi reevaluat periodic cotele de intervenţie.

„În Parlament este depus un proiect de lege elaborat de UDMR, în baza căruia se poate şi chiar trebuie introduse restricţii mai severe pentru situaţiile în care practica nu este funcţională. Totodată, trebuie introduse şi sistemele de compensare, aşa cum a susţinut UDMR în cadrul dezbaterii în Senat. Este responsabilitatea ministerului să reglementeze cotele de prevenţie până în luna februarie a fiecărui an”, a spus deputatul UDMR.

În luna octombrie, un bărbat de 61 de ani a fost găsit mort, pe malul râului Târnava Mică, în judeţul Mureş, iar cadavrul prezenta leziuni produse în urma unui atac de urs.

Taguri:
udmr,
urşi,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici