Udrea: Bica mi-a spus că se fac presiuni din partea lui Coldea în două dosare, inclusiv al lui Niculae

Elena Udrea a declarat că Alina Bica i-a relatat că Florian Coldea, la acel moment adjunct al şefului SRI, făcea presiuni pentru a fi luate anumite decizii în două dosare aflate la DIICOT, unul referitor la vânzări de cereale şi un altul cel al lui Ioan Niculae.

1530 afișări
Imaginea articolului Udrea: Bica mi-a spus că se fac presiuni din partea lui Coldea în două dosare, inclusiv al lui Niculae

Udrea: Bica mi-a spus că se fac presiuni din partea lui Coldea în două dosare, inclusiv al lui Niculae (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Udrea a susţinut, într-un interviu acordat Hotnews, că, în primăvara lui 2013, Culiţă Tărâţă, care avea afaceri în agricultură, i-a spus că la DIICOT "există un dosar împotriva unor parteneri de afaceri pe care el îi avea şi care vindeau cereale, care aveau cumva cel mai bun preţ de pe piaţă, ceva de genul acesta, deci oamenii erau dintre cei care afectau interesele marilor traderi de cereale - aşa, şi care nu erau cetăţeni romani şi care dosar a fost făcut special pentru a fi ei scoşi de pe piaţă, invocând interesul generalului Coldea".

"La DIICOT, Alina Bica la vremea aceea era doar consilierul procurorului şef DIICOT, care cred că era Codruţ Olaru. Rugămintea sau dorinţa lui Culiţă Tărâţă, Dumnezeu să-l ierte, era să-i spun lucrul acesta preşedintelui României. M-am dus la doamna Bica şi am intrebat-o dacă poate să fie adevărat ce mi-a spus domnul Culiţă Tărâtţă, Dumnezeu să-l ierte, ca să nu merg să spun un lucru măcar neverificat înainte. Doamna Bica mi-a spus că este adevărat, că se fac presiuni asupra ei în acest dosar pe care nu ştiu cum îl coordona sau ce făcea în calitate de consilier al procurorului general, şi că se mai fac presiuni - nu ştiu dacă atunci mi-a spus sau ulterior, dar mi-a spus şi asta - în dosarul lui Ioan Niculae", susţinut Udrea, precizând că presiunile erau exercitate din partea lui Coldea, pentru a dispune anumite măsuri sau a lua anumite decizii.

Ea a spus că, după ce a avut aceste date de la Alina Bica, i-a spus preşedintelui ceea ce-i transmisese Culiţă Tărâţă, dar că nu ştie ce a făcut mai departe şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici