Udrea: MDRT este pe primul loc în privinţa absorbţiei fondurilor europene

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat, luni, la Ploieşti că ministerul pe care îl conduce se situează pe primul loc în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi că şi-a propus să absoarbă cu doi ani înainte de termen toate fondurile puse la dispoziţia ministerului.

115 afișări
Imaginea articolului Udrea: MDRT este pe primul loc în privinţa absorbţiei fondurilor europene

Udrea: MDRT este pe primul loc în privinţa absorbţiei fondurilor europene (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prezentă, luni, la Ploieşti unde a semnat două contracte din fonduri europene derulate prin MDRT de Primăria Ploieşti, ministrul Elena Udrea a afirmat că ministerul pe care îl conduce se situează pe primul loc la absorbţia fondurilor europene.

Udrea a arătat că ministerul pe care îl conduce este "pe cale de a atinge ţinta de 4,3 miliarde de euro" stabilită pentru 2013 şi că şi-a propus să absoarbă toţi aceşti bani până la sfârşitul acestui an.

"Apoi ne ocupăm exclusiv de susţinerea beneficiarilor, autorităţilor locale în implementarea proiectelor", a adăugat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale a spus că s-ar bucura dacă ritmul lucrărilor ar merge în acelaşi ritm în care se fac contractările pe bani europeni de către minister.

În acest context, Udrea a arătat că România a contractat 12 miliarde de euro bani europeni, însă din aceşti bani a plătit pentru lucrări executate "puţin peste un miliard".

Întrebată care crede că sunt motivele pentru care se înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene la celelalte ministere, Udrea a arătat că în multe cazuri motivele sunt "obiective" şi le-a recomandat colegilor săi să angajeze "profesionişti", arătând că specialiştii în absorbţia fondurilor europene primesc 75% mai mult la salariu decât colegii lor de pe alte posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici