Udrea: Oprescu se comportă ca orice aşa-zis şmecher de România, care crede că poate construi oricum

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, susţine, într-o postare pe blogul personal, că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se comportă "ca orice aşa-zis şmecher de România care crede că poate construi orice, oricum fără ca pe el legea să-l afecteze".

337 afișări
Imaginea articolului Udrea: Oprescu se comportă ca orice aşa-zis şmecher de România, care crede că poate construi oricum

Udrea: Oprescu se comportă ca orice aşa-zis şmecher de România, care crede că poate construi oricum (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În ziua în care Sorin Oprescu inaugurează cu fanfară Pasajul Basarab, o macara s-a prăbuşit peste trei maşini şi gardul unei benzinării pe Şoseaua Mihai Bravu. Doar o minune a făcut să nu se petreacă o tragedie acolo. Şantierul cu pricina era pornit de primarul general pentru construirea pasajului Şoseaua Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor. Dar tot în stilul de-acum binecunoscut al primarului: fără respectarea procedurilor legale. Inexistenţa unui Plan de Urbanism Zonal, care să fie în prealabil aprobat de CGMB, a făcut ca pe 10 iunie Tribunalul Bucureşti să anuleze două autorizaţii de construcţie emise consecutiv de Oprescu, în ciuda somării pe care i-au adresat-o atât Prefectul Capitalei, cât şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, la chiar lucrarea unde s-a petrecut accidentul", scrie Elena Udrea pe blog.

Ministrul democrat-liberal susţine că "nu e prima dată când Oprescu are impresia că lucrurile merg şi fără autorizaţii şi avize".

"La fel s-a întâmplat şi la diametrala Buzeşti-Berzei. La fel intenţionează să construiască şi pasajul rutier de la Piaţa Charles de Gaulles. Se comportă exact ca orice aşa zis şmecher de România care crede că poate construi orice, oricum fără ca pe el legea să-l afecteze. În condiţiile accidentului de muncă de acum două zile când un zid a căzut peste 6 muncitori, eu cred că nici chiar Oprescu nu ar trebui să se joace astfel cu vieţile oamenilor. Există adrese din partea Prefecturii Capitalei sau din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii prin care i se cere primarului să respecte legislaţia în domeniul urbanistic şi sper să se conformeze", adaugă Udrea.

Ea menţionează că Inspectoratul de Stat în Construcţii, atunci când a spus că nu poate să dea drumul la trafic pe Podul Basarab, nu a făcut-o pentru că dorea PDL Bucureşti să blocheze inaugurarea, ci pentru că nu s-a făcut procesul de recepţie finală a lucrării.

"Orice român nu poate să-şi utilizeze construcţia până nu face procesul de recepţie finală a lucrării. Oprescu se crede însă mai presus de lege", continuă Udrea.

Potrivit liderului PDL, "cel mai probabil", nu există vreo problemă la Pasajul Basarab şi nu trebuie să se creeze panică în rândul bucureştenilor. "Dar asta nu înseamnă că nu trebuie respectată legea, că ea nu se aplică şi Municipalităţii. Din astfel de abuzuri, din astfel de forţări ale bunului-simţ pot apărea tragedii. Macaraua prăbuşită pe Mihai Bravu este un semnal de alarmă pe care Municipalitatea îl primeşte pentru a ţine cont de lege", conchide Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici