Udrea: Strategia UE pentru Regiunea Dunării ar putea revigora turismul în Oltenia şi Delta Dunării

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării ar putea pune în valoare circuitele turistice din Oltenia şi ar putea dezvolta un turism de nişă în Delta Dunării, a declarat, miercuri seară, la Mamaia, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

106 afișări
Imaginea articolului Udrea: Strategia UE pentru Regiunea Dunării ar putea revigora turismul în Oltenia şi Delta Dunării

Udrea: Strategia UE pentru Regiunea Dunării ar putea revigora turismul în Oltenia şi Delta Dunării (Imagine: Sorin Toma/Mediafax Foto)

Elena Udrea a participat, miercuri, la sesiunea de deschidere a Conferinţei Strategia UE pentru Regiunea Dunării, organizată la Constanţa şi Tulcea, în perioada 9 - 11 iunie, de Comisia Europeană, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Ea a declarat că unul dintre proiectele româneşti care ar putea fi incluse cu succes în cadrul acestei strategii europene a Dunării ar fi de punere în valoare a destinaţiilor turistice româneşti de pe malul fluviului şi a circuitelor turistice culturale, istorice şi religioase din Oltenia.

"Acolo avem nenumărate monumente istorice, multe dintre ele monumente UNESCO, dar care, din păcate, în acest moment nu sunt valorificate aşa cum ar merita şi nu aduc creşterea economică pe care ar putea să o aducă dacă ar fi exploatate raţional şi dacă ar fi gândită o dezvoltare turistică plecând de la prezenţa acestor resure turistice naturale şi antropice pe malul românesc al Dunării", a precizat Elena Udrea.

De asemenea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a spus că nici Delta Dunării nu este exploatată corespunzător din punct de vedere turistic şi că, pe viitor, poate fi promovat un tip de turism care să ţină cont de dezvoltarea durabilă a regiunii.

"România, pe lângă faptul că are cel mai lung sector din Dunăre, are avantajul şi norocul de a avea Delta Dunării, o zonă care se pretează la turism, desigur nu la turism de masă, ci la turism de nişă. O rezervaţie a biosferei Delta Dunării, în care cu siguranţă că am putea, pe viitor, să promovăm un tip de turism care să ţină cont de dezvolaterea durabilă, în acord cu potenţialul pe care întreaga zonă îl are", a adăugat Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici