Video Uite de ce mănâncă nemţii sparanghel. „E un super aliment!”

  • Sparanghelul e o super-legumă, conţine multe vitamine şi are puţine calorii
  • Femeile însărcinate ar trebui să mănânce cât mai mult sparanghel, pentru că are acid folic
  • Sparanghelul poate fi alb, verde sau violet. Acesta din urmă e mai dulce. În România un kilogram de sparanghel costă aproximativ 50 de lei
5050 afișări

Ştii probabil că mii de români au plecat în perioada asta în Germania la cules de sparanghel. Dar te întrebi ce anume are această legumă atât de special, încât nemţii vor cu tot dinadinsul să-l aibă pe masă, chiar în plină epidemie de coronavirus?

„E un super aliment, foarte bogat în nutrienţi, vitamine, minerale şi antioxidanţi”, explică dr. Adrian Copcea, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Sparanghelul e plin de vitamine, dar în acelaşi timp are puţine calorii. În plus, e recomandat în dieta gravidelor.

„E o sursă foarte bună de acid folic, care e un nutrient important pe perioada sarcinii, mai ales în primul trimestru”, adaugă medicul. 

Există sparanghel alb, verde şi violet. Acesta din urmă e mai dulce. Iar de aici şi multitudinea de reţete în care poate fi introdus sparanghelul.

„Se pare că îl preferă cu orice fel de adaosuri, dar mai popular e un sos numit sos olandez, care se face cu gălbenuş de ou şi cu unt! Deci untul este unul din partenerii clasici ai sparanghelului!”, mai subliniază acesta.

Pentru români, sparanghelul e o delicatesă! Nici nu e de mirare! Un kilogram costă în jur de 50 de lei!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici