ULTIMA ORĂ Zeci de elevi din Bucureşti fac cursuri online, după ce patru copii au fost testaţi pozitiv

Zeci de elevi din Sectorul 4 din Bucureşti fac cursuri online după ce patru copii au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Primăria sectorului a dispus sistarea cursurilor în şcoală, dezinfectarea sălilor şi testarea cadrelor didactice care au intrat în contact cu elevii infectaţi.

617 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Zeci de elevi din Bucureşti fac cursuri online, după ce patru copii au fost testaţi pozitiv

ULTIMA ORĂ Zeci de elevi din Bucureşti fac cursuri online, după ce patru copii au fost testaţi pozitiv

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 4, în trei unităţi de învăţământ se face dezinfecţie. Totodată, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii infectaţi şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online. „Elevii confirmaţi cu SARS-COV 2 sunt înscrişi, după cum urmează: unul în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, doi (clasa a V-a şi clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif şi unul în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 din Bucureşti.

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit documentului „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici