Video Ultimul spectacol cu animale la Circul Globus din Capitală a avut loc duminică

La Circul Globus din Capitală a avut loc, duminică seara, ultimul spectacol la care au participat animale, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis ca dresura să fie interzisă la spectacolele de circ.

3229 afișări

Spectacolul de duminică a fost ultimul de la Circul Globus la care au participat animale, după decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), acesta fiind stabilit anterior hotărârii. Biletele au costat între 25 şi 60 de lei, la eveniment participând 1800 de persoane.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis pe 30 ianuarie să elimine din spectacolele Circului Globus dresura de animale, din cauza relelor tratamente aplicate acestora în perioada în care sunt dresate.

Consilierii Generali ai Capitalei au adoptat în unanimitate modificarea regulamentului, astfel încât în atribuţiile circului Globus vor intra "realizarea şi prezentarea de producţii/coproducţii artistice constând în spectacole de circ şi festivaluri, filme, prezentate publicului în Bucureşti, în ţară şi în străinătate, în scopul promovării actului de cultură şi al educării publicului spectator, urmărind continuarea tradiţiei artei de circ, valorificarea optimă a potenţialului artistic existent, stimularea inovaţiei şi a creativităţii, promovarea pe plan naţional şi internaţional a valorilor artistice autohtone şi universale din domeniul artelor spectacolului".

Din noul regulament au fost eliminate "dresura" şi "turul menajeriilor", iar din activitatea departamentului de relaţii internaţionale a fost exclusă atribuţia de a întocmi documentele pentru formalităţile vamale în cazul animalelor artiştilor străini care apar în spectacolele instituţiei.

Decizia a fost luată ca urmare a unui incendiu care a avut loc pe 12 ianuarie la unul dintre adăposturile Circului Globus, în care au murit 11 animale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici