Un administrator public propune instruirea publicului înainte de spectacole ca pasagerii în avioane

Administratorul public al judeţului Vaslui, Valeriu Caragaţă, propune ca publicul care participă la diverse evenimente să fie instruit înainte de începerea activităţilor la fel ca pasagerii din avioane înainte de decolare astfel încât să fie prevenite tragedii ca cele de la Clubul Colectiv.

2421 afișări
Imaginea articolului Un administrator public propune instruirea publicului înainte de spectacole ca pasagerii în avioane

Un administrator public propune instruirea publicului înainte de spectacole ca pasagerii în avioane (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Spectatorii sau participanţii la diverse evenimente în săli de conferinţe, spectacole sau cluburi ar putea fi instruiţi înainte de începerea evenimentelor despre modul cum ar trebui să reacţioneze în cazul unei situaţii de urgenţă.

Propunerea a fost făcută de către administratorul public al judeţului Vaslui,Valeriu Caragaţă, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului Şcolar Judeţean, la care au participat peste 200 de directori şi inspectori şcolari.

Invitat de către inspectorul general al ISJ Vaslui să ia cuvântul, Caragaţă a venit cu ideea ca responsabilul PSI al sălilor de spectacole sau cluburilor să se comporte ca stewarzii avioanelor înainte de decolare.

"Nu ar fi rău dacă, la evenimentele unde se adună minim o sută de persoane, responsabilul PSI să vină pe scenă în faţa publicului, alături de organizatorul evenimentului, şi să explice, aşa cum fac stewarzii înainte de decolarea avionului, regulile minime de siguranţă. Toţi vedem în filme cum reacţionează oamenii, însă, când eşti pus într-o situaţie reală, nu ştii cum să reacţionezi", a declarat, miercuri, administratorul public al judeţului Vaslui, Valeriu Caragaţă.

Propunerea lui Caragaţă vine după tragedia de la Clubul Colectiv din Capitală, în urma căreia au murit 32 de persoane, iar aproximativ 200 au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici