Un adolescent din Bucureşti a murit după ce a consumat plante etnobotanice

Un adolescent din Bucureşti a murit după ce a consumat plante etnobotanice, aşa-numitele droguri legale, de la un weed-shop din Capitală, poliţiştii de la Serviciul Omoruri făcând cercetări privind acest caz.

377 afișări
Imaginea articolului Un adolescent din Bucureşti a murit după ce a consumat plante etnobotanice

Un adolescent din Bucureşti a murit după ce a consumat plante etnobotanice

Tânărul a decedat la începutul săptămânii, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Anchetatorii au caracterizat decesul tânărului drept "moarte suspectă" şi fac cercetări pentru a stabili circumstanţele exacte ale incidentului.

Rezultatele autopsiei arată că adolescentul a suferit o embolie pulmonară cauzată de intoxicaţie cu stupefiante.

Poliţiştii au găsit la domiciliul victimei, într-o scrumieră, o ţigară care a fost ridicată şi trimisă la expertiză, a mai spus Ciocan.

Actul normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen va fi gata până miercuri, la redactarea lui lucrând, încă din ianuarie, experţi din mai multe instituţii, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Lista, care va cuprinde substanţele şi plantele identificate până acum ca fiind dăunătoare, o vom prezenta, miercuri, Executivului, a arătat ministrul Sănătăţii.

Premierul Emil Boc a cerut, vineri, în şedinţa de Guvern ministrului Sănătăţii să finalizeze în regim de urgenţă un act normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene, arătând că distribuirea acestor substanţe provoacă numeroase decese printre tineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici