Un al şaptelea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, altul este bolnav

Un al şaptelea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, declarată focar de boala limbii albastre, iar altul este bolnav, au anunţat, marţi, reprezentanţii Direcţiei Silvice Hunedoara.

291 afișări
Imaginea articolului Un al şaptelea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, altul este bolnav

Un al şaptelea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, altul este bolnav

Numărul zimbrilor din Rezervaţia Haţeg-Slivuţ a scăzut la mai puţin de jumătate după ce un al şaptelea zimbru din cei 13 câţi erau iniţial a murit luni, în timp ce altul este sub tratament intensiv după ce medicii veterinari au observat că are simptome ale bolii limbii albastre.

"Din păcate, în cursul zilei de luni a murit încă un zimbru, o femelă fătătă anul acesta, care nu avea decât opt luni, iar un alt zimbru este bolnav şi urmează tratament intensiv prescris de medici. De fapt, toţi zimbri sunt sub tratamentul prescris de veterinari. Zimbrul bolnav nu a fost izolat de turmă deoarece veterinarii au spus că trebuie lăsat împreună cu celelalte animale despărţirea de ele putându-i crea un nou stres. Dacă se separă singur atunci îl vom duce în altă parte”, a declarat, marţi, corespodentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Potrivit sursei citate, s-au prelevat probe de la zimbrul decedat, acestea urmând să fie trimise la Bucureşti pentru analize.

"Până acum avem şapte decese. Deja e confirmată boala limbii albastre la cinci dintre zimbrii decedaţi", a adăugat Golea.

Rezervaţia de la Haţeg este închisă pentru vizitatori, iar cei şase zimbri rămaşi în viaţă sunt ţinuţi sub observaţie.

Rezervaţia Haţeg-Slivuţ a fost închisă publicului în urmă cu aproximativ o lună, după ce un prim zimbru a murit, atunci existând suspiciuni de boala limbii albastre. Ulterior, în rezervaţie a fost confirmat un focar al acestei boli.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în judeţul Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici