Un alpinist în vârstă de 20 de ani, rănit după ce a căzut când escalada un perete

Un alpinist în vârstă de 20 de ani, din Baia Mare, a ajuns la spital după ce a căzut de la o înălţime de cinci metri, în timp ce escalada un perete aflat în zona unei foste cariere de piatră din oraş, suferind un traumatism de coloană şi de bazin.

141 afișări
Imaginea articolului Un alpinist în vârstă de 20 de ani, rănit după ce a căzut când escalada un perete

Un alpinist în vârstă de 20 de ani, rănit după ce a căzut când escalada un perete (Imagine: Publimedia / Octav Ganea)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că accidentul a avut loc în zona unei foste cariere de piatră din municipiul Baia Mare.

"Un alpinist în vârstă de 20 de ani a fost rănit după ce a căzut, luni seară, de la înălţime, în timp ce escalada un perete situat în zona Limpedea, din Baia Mare, unde a fost o carieră de piatră, şi este un loc frecventat de cei care practică escalada", a spus Oana Alexa Gonczi.

Potrivit acesteia, tânărul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la UPU Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un medic de la SMURD Baia Mare a declarat presei că alpinistul a căzut de la o înălţime de aproximativ cinci metri şi a fost diagnosticat cu traumatism de coloană şi bazin.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că tânărul a fost investigat medical şi externat pe parcursul nopţii.

"Tânărul avea un traumatism cranio-cerebral fără pierdere de cunoştinţă şi traumatism în zona lombară. A fost investigat medical şi apoi externat”, a spus Pintea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici