Un angajat al Electrica a murit electrocutat pe un stâlp de iluminat public. ITM şi Poliţia au demarat anchete

Un electrician vârstă de aproximativ 40 de ani, care se ocupa de repararea reţelei de iluminat public din comuna Slobozia Conachi, unde nu e electricitate de o săptămână, a murit, joi, eletrocutat. ITM şi Poliţia au demarat anchete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1987 afișări
Imaginea articolului Un angajat al Electrica a murit electrocutat pe un stâlp de iluminat public. ITM şi Poliţia au demarat anchete

Un angajat al Electrica a murit electrocutat pe un stâlp de iluminat public. ITM şi Poliţia au demarat anchete (Imagine:Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Pentru salvarea bărbatului a intervenit şi un elicopter SMURD, dar bărbatul era decedat.

„Este un lucrător la electricitate, care s-a electrocutat la un fir. Lucra la repararea reţelei, a fost dat jos de acolo. O ambulanţă de-a noastră era în trecere, a oprit, au început manevrele de resuscitare, pentru că era în stop, a venit şi elicopterul SMURD între timp. L-au preluat colegii. Are aproximativ 40-50 de ani”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi şi ai Poliţiei au început cercetările, în cazul angajatului care a murit în timp ce încerca să remedieze o avarie.

„Din partea Poliţiei s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului şi efectuează cercetări. Persoana respectivă a decedat”, a precizat Andreea-Delia Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Fiind vorba de un accident de muncă, şi ITM-ul a fost anunţat pentru a face verificări în acest caz

Comuna Slobozia Conachi este una dintre cele 19 localităţi, din judeţul Galaţi, care sunt în continuare fără electricitate după furtuna care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Vântul puternic a doborât sute de stâlpi, fiind chemate în zonele vizate echipe ale distribuitorului de energie electrică din alte judeţe, pentru remedierea defecţiunilor din reţea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici