Un autobuz cu 18 pasageri şi mai multe maşini s-au răsturnat în Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii

Un autobuz cu 18 pasageri şi mai multe maşini s-au răsturnat, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţele Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii. Pe de altă parte, pompierii gălăţeni s-au luptat 6 ore pentru a stinge un incendiu, focul fiind pus intenţionat.

1022 afișări
Imaginea articolului Un autobuz cu 18 pasageri şi mai multe maşini s-au răsturnat în Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii

Un autobuz cu 18 pasageri şi mai multe maşini s-au răsturnat în Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii

În judeţele Brăila şi Vrancea, viscolul a rupt firele electrice şi sute de persoane au rămas în beznă. De asemenea, au fost câteva incidente pe drumurile naţionale şi judeţene.

În judeţul Brăila, vântul a distrus reţelele electrice. La ora 8.00, erau 45 de localităţi cu aproximativ 13.000 de consumatori nealimentate.

În Brăila nu sunt drumuri blocate, dar se circulă în condiţii de iarnă.

”Pe drumurile naţionale s-a intervenit cu 25 de utilaje, s-au împrăştiat 10 tone sare. Pe toate drumurile se circulă în condiţii de iarnă. Nu sunt auto sau persoane blocate în trafic”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Şi în judeţul Vrancea sunt localităţi fără curent electric, iar pe parcursul nopţii s-au înregistrat câteva incidente pe şosele. Un tir şi un autobuz s-au răsturnat şi un stâlp s-a rupt şi a căzut pe carosabil.

”În judeţul Vrancea sunt afectate opt localităţi din două comune, în total 830 de consumatori nu au energie electrică. Comuna Jorăşti este afectată în totalitate, peste 700 de consumatori. Din cauza ninsorii şi a vântulu puternic au fost câteva incidente pe drumurile din judeţ pe parcursul nopţii. Pe DJ205H, un autobuz care transporta 18 pasageri s-a răsturnat. Trei pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar o persoană a ajuns la spital. Ceilalţi au stat câteva ore la sediul unei primării, apoi au fost luaţi de un alt autobuz. De asemenea, un tir s-a răsturnat şi a ajuns într-un şanţ, dar nu a blocat traficul, iar pe DN2M, între Focşani şi Odobeşti, un stâlp rupt de vânt a blocat circulaţia. A fost îndepărtat de pe carosabil”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

La Galaţi nu sunt drumuri blocate, dar pe numeroase porţiuni se circulă în condiţii de iarnă, în special în nordul judeţului. Pe parcursul nopţii s-au înregistrat două încidente fără victime.

”Pe DJ242E o maşină cu trei persoane a derapat şi a ieşit în afara părţii carosabile. S-a cerut sprijin prin serviciul 112. O autospecială i-a scos din şanţ. O altă maşină cu trei persoane la Bursucani, pe DN242D, a ieşit de pe drum. Au primit ajutor, nu au fost victime”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Pe parcursul nopţii, pompierii gălăţeni au avut o intervenţie dificilă la un incendiu izbucnit într-o localitate rurală. Timp de şase ore, pompierii s-au luptat cu flăcările şi cu viscolul pentru a stinge incendiul care ameninţa câteva case. La final, salvatorii au constatat că focul fusese pus intenţionat.

”La Umbrăreşti a fost o intervenţie dificilă, un incendiu la mai multe case. Trei autospeciale cu apă şi spumă au acţionat de la ora 1.00 până la ora 7.00. Exista pericol de extindere din cauza vântului. Au ars 700 mp de acoperiş şi mai multe lucruri din interior. Au fost afectate patru case, printre care şi un magazin. Se pare că a fost o acţiune intenţionată. Nu au existat victime”, a spus Eugen Chiriţă.

Codul portocaliu de vreme rea va expira la ora 18.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici