Un autoturism, surprins de o alunecare de teren în Orşova. Persoana aflată în maşină a murit

Un autoturism în care se afla o persoană a fost surprins de o alunecare de teren, fiind acoperit cu pământ, în Orşova, pe malul Dunării. Persoana aflată în autoturismul a decedat.

1107 afișări
Imaginea articolului Un autoturism, surprins de o alunecare de teren în Orşova. Persoana aflată în maşină a murit

Un autoturism, surprins de o alunecare de teren în Orşova. Persoana aflată în maşină a murit (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Persoana aflată în autoturismul surprins de o alunecare de teren la ieşirea din Orşova, pe malul Dunării, a decedat, iar pompierii intervin în continuare pentru scoaterea acesteia din maşină, operaţiunea desfăşurându-se cu dificultate întrucât utilajele se blochează în terenul mâlos.

Potrivit primarului municipiului Orşova, Ion Manea, persoana din autoturismul surprins de o alunecare de teren produsă în zona Graţca din Orşova a decedat, şoferul fiind singur în maşină.

Pompierii au ajuns în zona respectivă cu echipaje SMURD şi utilaje, însă intervenţia se desfăşoară cu dificultate din cauza terenului mâlos, ei acţionând în continuare pentru scoaterea bărbatului din autoturism.

Totodată, două ambarcaţiuni ale Poliţiei de Fontieră Mehedinţi care supraveghează de pe Dunăre zona Graţca, unde s-a produs alunecarea de teren, au salvat 20 de localnici şi turişti, printre care copii şi femei însărcinate.

La Orşova se află mai multe echipaje de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, precum şi prefectul Nicolae Drăghiea.

În judeţul Mehedinţi, potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Române, în ultimele 24 de ore precipitaţiile au depăşit 100 de litri pe metrul pătrat.

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Sediul Finanţelor Publice Orşova şi zeci de gospodării din Mehedinţi au fost inundate, luni dimneaţă, în urma ploilor abundente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici