Un avion de mici dimensiuni a dispărut în timpul unui zbor între Deva şi Alba Iulia

Un avion de mici dimensiuni care a dispărut, luni seară, în timpul unui zbor între Deva şi Alba Iulia, este căutat de autorităţile din Alba şi Hunedoara, proprietarul avionului spunând că aparatul de zbor a fost împrumutat unui om de afaceri care înainte să plece ar fi lăsat un bilet de adio.

1007 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni a dispărut în timpul unui zbor între Deva şi Alba Iulia

Tip de avion model CT Flight Design

Avionul de mici dimensiuni se află în proprietatea unui om de afaceri din Alba Iulia şi era închiriat unui pilot din Deva.

Proprietarul avionului, Mircea Chira, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că a sesizat autorităţile din Alba că avionul de două locuri, care era dat în comodat unui pilot, a dispărut în timpul unui zbor de agrement.

El a explicat că pilotul care avea grijă de avion a împrumutat, la rândul său, aparatul de zbor unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement între Deva şi localitatea Şibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, unde există o mică pistă de aterizare şi decolare pentru avioane uşoare.

Chira a adăugat că, luni, în jurul orei 20.00, pilotul care avea în grijă avionul l-a anunţat că nu mai are nicio informaţie despre aparatul de zbor şi despre omul de afaceri căruia i l-a împrumutat.

El a menţionat că despre omul de afaceri care a împrumutat avionul nu se mai ştie nimic din jurul orei 17.30, când ar fi ajuns la Şibot şi a plecat înapoi spre Deva.

Proprietarul aparatului a mai spus că cel care a împrumutat avionul "are experienţă în pilotatul acestui avion, l-a împrumutat de mai multe ori din câte mi s-a spus şi are peste 200 de ore de zbor".

"Avionul este un aparat de zbor ultra uşor, de tip CT Flight Design, de provenienţă germană şi de scurt timp trecuse printr-o revizie tehnică", a afirmat Chira.

El a afirmat că aparatul nu are nevoie de plan de zbor, potrivit legislaţiei în vigoare, şi nu este pregătit să zboare pe timp de noapte.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri care a împrumutat avionul are dublă cetăţenie română-germană şi are afaceri în Deva.

Conform lui Chira, acesta ar fi plecat din Deva în jurul orele 13.00 - 14.00 şi a făcut mai multe zboruri de agrement în zona Deva şi apoi spre Alba Iulia şi Şibot.

Mircea Chira a precizat că, potrivit ultimelor informaţii primite din Deva, unde era ţinut avionul, omul de afaceri ar fi trimis mai multor apropiaţi sau membri ai familiei mesaje pe internet care ar putea fi considerate "bilete de adio", adăugând că nu a intrat în posesia conţinutului biletelor.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Alba au anunţat, luni, că au început o serie de căutări la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Alba şi Hunedoara fac cercetări în acest caz, încercând să afle mai multe şi despre omul de afaceri dispărut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici