Video Un avion de mici dimensiuni a ratat decolarea de pe Aerodromul Măgura, o persoană fiind rănită. Pilotul avionului: „În faţă au apărut pomii şi nu am vrut să intru în ei” - FOTO, VIDEO

Un avion de mici dimensiuni, cu patru persoane la bord, a ratat vineri decolarea de pe Aerodromul Măgura din judeţul Sibiu, în urma aterizării forţate o persoană fiind rănită şi transportată la spital, au declarat oficiali din Ministerul Afacerilor Interne pentru MEDIAFAX.

2191 afișări

UPDATE - Pilotul avionului căzut la Sibiu : „În faţă au apărut pomii şi nu am vrut să intru în ei”

Pilotul avionului de agrement care a ratat decolarea din zona Aerodromului Măgura spune că la decolare a frânat pentru că era o băltoacă, apoi a desprins avionul de sol, ştiind că urmează o vale unde ar fi putut prinde viteză, însă i-au apărut pomii în faţă şi a vrut să evite o tragedie.

Pilotul Ştefan Toganel are 64 de ani şi pilotează de peste 40 de ani. El a declarat corespondentului MEDIAFAX că a evitat o tragedie, pentru că avionul ar fi putut intra în pomi, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Pe teren sunt nişte bălţi şi chiar pe direcţia de decolare vântul era calm, nu era nicio problemă. Dar în capătul pistei, o băltoacă mai mare m-a frânat foarte mult. L-am desprins avionul în limită, ştiam că urmează o vale şi urma să iau viteză, dar, din păcate în faţa mea au apărut pomii şi nu am vrut să intru în ei că era cam grav. Am deviat puţin pe dreapta şi m-a prins un boschet. De acolo a fost frânarea şi m-am oprit. Am tăiat contactele, benzina, am evacuat pasagerii şi noroc că s-a întâmplat aşa. Până la urmă, tabla se repară, vieţile, însă, nu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ştefan Toganel.

Întrebat cum a relaţionat cu pasagerii în timpul zborului, pilotul a spus că toţi s-au comportat foarte bine şi i-au înţeles explicaţiile.

„Fata stătea lângă mine, a coborât, cel din spate, la fel. S-au comportat foarte bine, le-am spus să iasă imediat, am deschis ambele uşi. Le-am spus să meargă cât mai departe de avion. Au ieşit ei şi apoi am ieşit şi eu”, a mai spus Toganel.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu a declarat, la locul producerii accidentului, că trei persoane au fost rănite, dintre care două au răni uşoare.

„S-a constatat că în urma impactului avionul nu a luat foc. Erau patru persoane în avion, respectiv trei bărbaţi şi o femeie. La spital sunt doi bărbaţi şi o femeie. Avem două persoane rănite uşor, cu escoriaţii şi un bărbat este puţin mai grav. Are fractură la claviculă. Personele sunt stablie hemodinamic şi respirator”, a declarat Silviu Albişor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Incidentul a avut loc pe Aerodromul Măgura din localitatea Cisnădie, la scurt timp după ce un avion de mici dimensiuni a decolat.

Oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru MEDIAFAX că în aparatul de zbor se aflau patru persoane, iar pilotul ar fi ratat decolarea şi a încercat să redreseze avionul.

În urma impactului cu solul, o persoană a fost rănită şi transportată la spital.

"La bordul avionului erau trei bărbaţi şi o femeie. Aparatul nu a reuşit să ia altitudine. Din datele pe care le avem, avionul nu a luat foc", a declarat Odeta Veştemean, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, incidentul a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112, la faţa locului fiind trimise mai multe echipe de salvatori, dar şi ambulanţe pentru transport victime multiple.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici