Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Prahova. La bord se aflau două persoane, una dintre acestea fiind găsită carbonizată

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, marţi, în localitatea prahoveană Şirna, primele informaţii furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova arătând că două persoane se aflau la bordul aparatului, una dintre acestea fiind găsită carbonizată.

1837 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Prahova. La bord se aflau două persoane, una dintre acestea fiind găsită carbonizată

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Prahova. La bord se aflau două persoane, una dintre acestea fiind găsită carbonizată (Imagine: Pilot Magazin)

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 12.00, la marginea localităţii Şirna, unde avionul, cu două locuri şi având la bord două persoane, s-a prăbuşit, apoi a luat foc.

Viceprimarul din Şirna, localitate pe raza căreia s-a petrecut accidentul, a declarat că în avion se aflau două persoane, una dintre acestea fiind găsită carbonizată. Cealaltă persoană a fost preluată de către echipajele medicale ajunse la faţa locului.

El a precizat că este vorba despre doi piloţi experimentaţi care testau un avion de mici dimensiuni cu două locuri, iar în timpul unei manevre, cel mai probabil la un viraj, aparatul s-a prăbuşit.

Bărbatul rănit în urma accidentului, Victor Huci, este considerat un pilot experimentat, el fiind instructor de zbor pe avioane ultrauşoare, din anul 2001, când a ieşit la pensie.

Conform unor surse oficiale, Huci este comandor aviator în rezervă şi fost inclusiv comandant de escadrilă, participând la misiunea "Sirius" din Angola şi având la activ peste 3.000 de ore de zbor.

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului, Mircea Toader, era, de asemenea, un pilot experimentat, fiind instructor de zbor la un club din Galaţi şi se afla la comanda avionului în momentul accidentului.

Avionul este distrus în proporţie de 80-90 la sută, a precizat sursa citată.

Persoana rănită fost preluată de un elicopter SMURD care o va transporta la un spital din Capitală, victima fiind în stare gravă, cu arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corpului.

La ora transmiterii acestei ştiri, bărbatul era urcat în elicopterul SMURD care îl va transporta la Spitalul Floreasca din Capitală.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că starea rănitului este foarte gravă, acesta fiind intubat.

Opriţa a precizat că bărbatul are arsuri pe 60 - 70 la sută din suprafaţa corpului, dar o evaluare completă a stării de sănătate a acestuia va fi făcută la Spitalul Floreasca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici