Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano. Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, a decedat

  • Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o clădire din Via Marignano, San Donato Milanese (Milano), iar cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulţi şi un copil, anunţă ANSA.
  • Aparatul este un avion monomotor cu elice de tipul Pilatus PC-12/47E şi a fost înmatriculat în România în 2015.
  • În 30 septembrie acesta a zburat din Bucureşti spre Milano.
  • Pilotul era de naţionalitate română.
68236 afișări
Imaginea articolului Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano. Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, a decedat

Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano. Bilanţ: Opt persoane, între care un copil, au murit

UPDATE:
 
 
Dan Petrescu este miliardarul care a murit în accidentul de astăzi de la Milano. Alături de el şi-au mai pierdut viaţa soţia şi fiul său, cercetător în biologie molculară la Chicago.
 
Dan Petrescu avea 68 de ani şi controla suprafeţe mari de terenuri din Bucureşti, dar şi din ţară.
 
Potrivit ZF, cele mai vizibile erau, în 2010, cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă şi hipermarketurile Real, dar şi alte galerii comerciale.
 
Povestea lui de succes începe în anii 80. După ce a terminat Politehnica, Petrescu se căsătoreşte şi pleacă în Germania, unde începe un buisness în domeniul auto. La puţin timp, îl întâlneşte pe Ion Ţiriac cu care bate palma şi încep să colaboreze în tenis. 
 
După Revoluţie, cei doi se întorc împreună în ţară, unde continuă parteneriatul, Petrescu contribuind la succesul lui Ion Ţiriac în afaceri în multe zone ale lumii. În paralel, Petrescu începe businessuri proprii în imobiliare şi distribuţie auto, construindu-şi o situaţie financiară impresionantă.
 
A fost un personaj pasionat de pilotaj şi şi-a cumpărat avionul acum zece ani. Ţiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, deşi era foarte discret şi nu era prezent în spaţiul public, iar apropiaţii săi îl prezintă drept o persoană care oferea mereu cel mai bun sfat şi cea mai potrivită vorbă, dar şi o peroană cu un talent înăscut al povestirii, motiv pentru care prietenii îl porecleau în glumă, Petre Ispirescu. 
 
Citeşte şi:
 
 
 

Ştire iniţială

Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o clădire din Via Marignano, San Donato Milanese (Milano), iar cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulţi şi un copil, anunţă ANSA.
 
Avionul decolase de la Linate cu destinaţia Olbia. 
 
Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit într-o clădire goală, în curs de renovare, folosită ca birouri şi parcare pentru autobuze. Locuitorii din zonă au auzit un şuierat puternic şi apoi o explozie, cauzată de impactul cu ultrauşorul.
 
Imediat, flăcările au cuprins clădirea cu două etaje din Via 8 Ottobre 2001, la colţul cu Via Marignano, la câţiva paşi de sediul Eni din San Donato şi de capătul de linie galbenă a metroului din Milano. 
 
Publicaţia Milano Corriere susţine că pilotul era român. Alături de el la bord se aflau soţia sa, fiul lor şi 5 prieteni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici