Un băiat de 12 ani, rămas cu sechele în urma unui accident, a încercat să se sinucidă

Un băiat în vârstă de 12 ani din Sângeorz-Băi, care în urmă cu patru ani a suferit arsuri puternice pe corp în urma unui accident, a încercat, vineri, să se sinucidă, spânzurându-se de un nuc, însă a fost observat la timp de un vecin care a sunat la 112, medicii reuşind să îl resusciteze.

125 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 12 ani, rămas cu sechele în urma unui accident, a încercat să se sinucidă

Un băiat de 12 ani, rămas cu sechele în urma unui accident, a încercat să se sinucidă (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Roland Venig, a declarat corespondentului MEDIAFAX că băiatul de 12 ani a fost văzut de un vecin atârnând de un nuc.

"Copilul se spânzurase de un nuc din grădină. De când a suferit accidentul acela, în 2009, a rămas cu sechele. Familia se tot plângea că nu are un comportament normal. Vă daţi seama că a suferit arsuri pe 80 la sută din corp în urma accidentului de atunci. Cine ştie ce a fost în sufletul lui şi acum de şi-a pus ştreangul de gât. Noroc că l-a observat vecinul şi a sunat la 112", a declarat Roland Venig.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că o persoană a sunat la 112 să anunţe că băiatul de 12 ani se spânzurase de o creangă în grădină.

"S-a dus acolo SMURD, medicii l-au resuscitat, l-au dus la spital. Noi facem o anchetă să vedem circumstanţele în care s-a petrecut acest incident", a spus ea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat că echipajul SMURD a reuşit să-l menţină în viaţă pe copil.

În 18 iulie 2009, în lipsa părinţilor, plecaţi unul la câmp, iar altul în grădină, copilul a rămas doar cu fraţii lui. El a vrut să aprindă un foc folosind benzină, dar i s-au aprins hainele cu care era îmbrăcat, cauzându-i arsuri de gradele doi şi trei pe 80 la sută din suprafaţa corpului. La vremea aceea un elicopter l-a transportat la Bucureşti, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

Băiatul a fost transportat cu un elicopter la Târgu Mureş, întrucât starea lui este gravă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat corespondentului MEDIAFAX că echipajul SMURD care l-a preluat pe băiat a constatat că starea acestuia era foarte gravă şi a chemat un elicopter ca să-l transporte la o clinică de specialitate.

"Iniţial au vrut să-l ducă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, dar starea lui fiind gravă, au aşteptat elicopterul pe stadionul din Năsăud, oraş care este mai aproape de Sângeorz-Băi. Băiatul a fost dus la Târgu Mureş", a spus Rus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici