Un bărbat care avea acasă un depozit ilegal de muniţie din cel de-al Doilea Război Mondial a fost rănit de un proiectil - FOTO

Un bărbat de 37 de ani din Oradea a depozitat ilegal în locuinţa sa muniţie provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, iar unul dintre proiectile a explodat, sâmbătă, şi l-a rănit la mâini şi la faţă, acesta fiind internat în spital.

424 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care avea acasă un depozit ilegal de muniţie din cel de-al Doilea Război Mondial a fost rănit de un proiectil - FOTO

Un bărbat care avea acasă un depozit ilegal de muniţie din cel de-al Doilea Război Mondial a fost rănit de un proiectil

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că autorităţile au fost sesizate prin numărul 112 cu privire la un bărbat de 37 de ani rănit în urma exploziei unei petarde.

„ISU Bihor a mobilizat un echipaj de Terapie intensivă mobilă care i-a acordat îngrijiri bărbatului, acesta suferind plăgi la nivelul feţei şi mâinilor. A fost transportat la UPU Oradea. Ulterior, ISU a intervenit întrucât la adresa respectivă s-a descoperit muniţie, astfel că a fost mobilizat echipajul pirotehnic care a identificat, ridicat şi transportat 16 muniţii, fiind vorba de grenade defensive şi ofensive, bombe aruncător, proiectile din al Doilea Război Mondial. Această muniţie va fi distrusă prin explozie controlată”, a spus Roşca.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuţa, a declarat, la rândul său, că în cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi deţinerea unor muniţii interzise.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii bihoreni şi s-a luat legătura şi cu colegii de la ISU Crişana, clădirea respectivă a fost evacuată până la finalizarea procesului de transportare a muniţiei găsite în anexa respectivă, pentru a nu pune în pericol vieţile oamenilor, fiind înlăturată starea de pericol. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bihor au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi deţinerea unor muniţii interzise faţă de bărbatul de 37 de ani”, a declarat Fărcuţa.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul era autorizat pentru deţinerea unui detector de metal cu ajutorul căruia a adunat mai multe elemente de muniţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Din primele cercetări, un astfel de proiectil, de mici dimensiuni, i-a explodat în mână şi l-a rănit. Soţia sa a sunat la 112 şi a anunţat că soţul a fost rănit de o petardă, iar în urma cercetărilor s-a descoperit un adevărat arsenal de muniţie”, au spus sursele citate.

Bărbatul a fost internat la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Oradea, starea sa fiind stabilă.

„Bărbatul prezenta răni la nivelul mâinilor şi a feţei, inclusiv amputaţii parţiale de degete şi plăgi serioase la nivelul feţei. Viaţa nu îi este acum pusă în pericol, dar prognosticul este rezervat, datorită complexităţii leziunilor cauzate de explozie”, a precizat şeful UPU Bihor, Hadrian Borcea.

Reprezentanţii ISU le reamintesc cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii muniţiilor sau elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bărbat,
muniţie,
rănit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici