Un bărbat ce a ştampilat patru buletine de vot şi altul care a votat de două ori,cercetaţi de către poliţiştii din Teleorman

Un bărbat din judeţul Teleorman care, duminică, la scrutinul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a ştampilat patru buletine de vot şi altul care a votat de două ori sunt cercetaţi penal de poliţişti.

243 afișări
Imaginea articolului Un bărbat ce a ştampilat patru buletine de vot şi altul care a votat de două ori,cercetaţi de către poliţiştii din Teleorman

Un bărbat ce a ştampilat patru buletine de vot şi altul care a votat de două ori,cercetaţi de către poliţiştii din Teleorman (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Teleorman, comisar Adrian Ilicea, un bărbat de 47 de ani a ştampilat patru buletine de vot, fiind însă observat de preşedintele comisiei electorale a secţiei de votare.

"În baza sesizărilor primite la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman, au fost întocmite două dosare penale. Astfel, un cetăţean din comuna Cosmeşti este cercetat pentru tentativă de vot multiplu. Bărbatul de 47 ani s-a prezentat în faţa comisiei electorale la secţia de votare nr. 2 Ciuperceni, comuna Cosmeşti, a predat cartea de identitate, a primit ştampila de vot, însă nu i s-a înmânat buletin de vot de către membrii comisiei. Cetăţeanul a luat de pe masă patru buletine de vot pe care le-a ştampilat, motivând că a procedat ca la ultimele alegeri locale. Incidentul a fost observat de preşedintele comisiei electorale a secţiei de votare, iar trei dintre buletinele de vot au fost anulate înainte de a fi introduse în urna de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal", a declarat comisar Adrian Ilicea.

În celalalt caz, un observator acreditat la secţia de votare nr. 1 Scrioaştea a sesizat că un bărbat din localitate a votat de două ori. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În judeţul Teleorman au fost organizate 334 de secţii de votare, iar pe listele electorale permanente se află 338.023 de alegători, în timp ce pe listele electorale complementare sunt 171.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, la alegerile locale parţiale se vor confrunta opt candidaţi, respectiv Adrian Gâdea din partea USL, de profesie jurist, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Constantin Amariei, reprezentând PDL - profesor, Aurel Voicu de la Partidul Verde, care este jurist pensionar, Andrei Burcină - Partidul Naţional Democrat Creştin, Tudor Neagu de la PPDD, Mihai Pârvu Vişa din partea PRM, de profesie economist, George Pîrjol - PNŢCD, care este medic veterinar şi Sorin Andrei - Partidul "Totul pentru Ţară", de profesie constructor şi care are funcţie de manager.

Alegerile parţiale pentru preşedinţia CJ Teleorman au loc ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de senator.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Teleorman, tot duminică, au loc alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Turnu Măgurele şi al comunei Bujoru, în timp ce în comuna Călmăţuiu de Sus au loc alegeri parţiale pentru completarea Consiliului Local.

Procesul de votare a început duminică la ora 7.00 şi s-a încheiat la ora 21.00.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici