Un bărbat cu mai multe cutii cu "presupuse moaşte", descoperit în apropierea Patriarhiei. Poliţia Locală: A început să înşire resturi şi părticele de la 30 de persoane pe care le numea sfinţi

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti anunţă că, marţi seara, în zona Patriarhiei Române, a fost depistat un bărbat care avea asupra sa "peste 30 de “sfinţi şi mucenici” pe post de ”moaşte”", pe care le purta, conform declaraţiei pe care a dat-o inspectorilor, pentru "simpla închinăciune".

11459 afișări
Imaginea articolului Un bărbat cu mai multe cutii cu "presupuse moaşte", descoperit în apropierea Patriarhiei. Poliţia Locală: A început să înşire resturi şi părticele de la 30 de persoane pe care le numea sfinţi

Un bărbat a fost depistat în apropierea Patriarhiei având mai multe cutii cu presupuse moaşte, pentru "simpla închinăciune"

"Peste 30 de “sfinţi şi mucenici” – pe post de ”moaşte” – au fost găsiţi în şapte cutii pe care un bărbat le avea într-un rucsac. Acesta plimba raclele prin centrul Capitalei şi, conform propriei declaraţii, le purta pentru “simpla închinăciune”", transmite Poliţia Locală a Capitalei printr-un comunicat de presă.

Inspectorii au depistat, marţi seara, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament suspect, devenind recalcitrante atunci când li s-a cerut să se legitimeze.

"S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenţilor locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înşire: o cutie cu “10 Sfinţi martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuţă cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic. Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr. În total, bărbatul avea asupra sa şapte racle în care se aflau, conform declaraţiei sale, resturi şi părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinţi", mai precizează Poliţia Locală.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-ar fi încurcat ulterior în declaraţii, prezentând mai multe explicaţii : că le-a primit de la un preot din Aiud, că sunt luate de la Muntele Athos sau că i-au fost oferite de o pustnică din Munţii Rarăului.

"Bărbatul a susţinut că acestea sunt folosite pentru simpla şi rapida propriei închinăciuni. Fără a avea scop comercial – de a le vinde sau a-i atrage, contra cost, pe enoriaşi să se închine la cei 30 de “sfinţi” - resturile de oase mumificate reprezentau, conform însoţitorilor lui S.C.G. – un fel de colecţie de moaşte", mai spun poliţiştii locali.

Verificările în acest caz vor fi făcute de Poliţia Română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici