Un bărbat implicat în cazul vietanamezilor sufocaţi într-un TIR în Marea Britanie, urmărit internaţional, a fost prins în Bucureşti

Un bărbat de 48 de ani, urmărit internaţional pentru omor din culpă şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale, implicat în cazul celor 39 de vietnamezi găsiţi morţi într-un TIR în Marea Britanie, în 2019, a fost prins în Bucureşti.

347 afișări
Imaginea articolului Un bărbat implicat în cazul vietanamezilor sufocaţi într-un TIR în Marea Britanie, urmărit internaţional, a fost prins în Bucureşti

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat, miercuri, în Bucureşti, un bărbat de 48 de ani, urmărit internaţional la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de omor din culpă şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale.

Din cercetări a reieşit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat şi coordonat transportul ilegal al mai multor migranţi, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deţinute de o grupare infracţională.

În 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsufleţite a 39 de cetăţeni vietnamezi, bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închişi într-o remorcă, timp de aproape 12 ore.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici