Un bărbat internat la Iaşi cu diagnosticul AH1N1 a murit în spital

Un bărbat în vârstă de 60 de ani diagnosticat cu gripă AH1N1 şi internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi a murit în unitatea medicală, a anunţat, luni, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi. Bărbatul fusese internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi la începutul acestui an, fiind ulterior diagnosticat cu gripă de tip AH1N1.

99 afișări
Imaginea articolului Un bărbat internat la Iaşi cu diagnosticul AH1N1 a murit în spital

Un bărbat internat la Iaşi cu diagnosticul AH1N1 a murit în spital (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Bărbatul era internat la Clinica de anestezie şi terapie intensivă din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie şi a decedat noaptea trecută. El fusese diagnosticat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti cu gripă AH1N1 şi existau şi alte complicaţii infecţioase severe în cazul lui. Persoane respectivă era intubată de aproximativ zece zile, iar starea de sănătate era foarte gravă", se arată într-un comunicat transmis, luni, de conducerea DSP Iaşi.

Potrivit medicilor, bărbatul se întorsese la sfârşitul anului trecut dintr-o călătorie în Egipt, iar la scurt timp după întoarcerea acasă a început să se simtă rău.

El s-a prezentat imediat la spital, însă a refuzat iniţial să fie internat motivând că starea sa nu este gravă. Ulterior, s-a prezentat din nou la spital după ce starea sa a început să se înrăutăţească.

În prezent, alţi doi ieşeni sunt diagnosticaţi cu gripă AH1N1, fiind vorba despre o femeie de 34 de ani întoarsă recent din Italia şi un bărbat de 30 de ani care a contractat boala în muinicipiul Iaşi.

Starea celor doi pacienţi este bună, femeia fiind internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în timp ce bărbatul nu a necesitat spitalizarea.

Miercuri, 12 ianuarie, Ministerul Sănătăţii anunţa că în România nu există focare epidemice de gripă, fiind depistate, în perioada 3 - 9 ianuarie, patru cazuri de gripă, dintre care trei de tip AH1N1 şi unul de tip AH3N2, care au fost izolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici