Un bărbat reclamă că a fost dus într-o pădure, unde a fost ţinut îngropat 30 de minute: Mi-au zis că mă lasă în viaţă, dar trebuie să execut ordinele şi să devin sclavul lor

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea Grădiştea, judeţul Călăraşi, a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Călăraşi, în care reclamă că trei persoane din comună l-au dus cu maşina într-o pădure şi l-au obligat să sape o groapă, unde a fost ţinut acoperit cu pământ circa 30 de minute.

1578 afișări
Imaginea articolului Un bărbat reclamă că a fost dus într-o pădure, unde a fost ţinut îngropat 30 de minute: Mi-au zis că mă lasă în viaţă, dar trebuie să execut ordinele şi să devin sclavul lor

Un bărbat reclamă că a fost dus într-o pădure, unde a fost ţinut îngropat 30 de minute (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor, în plângere, bărbatul spune că, joi, a fost urcat într-o maşină Dacia Papuc de către trei bărbaţi din Grădiştea, care i-au spus că îl vor duce la Bucureşti.

Cei trei însă au oprit maşina în pădurea Ciornuleasa, unde a fost săpată o groapă de 1,70 metri lungime şi 50 de centimetri adâncime, unde a fost băgat bărbatul, care apoi a fost acoperit cu pământ până la brâu şi ameninţat.

"După 30 de minute l-au scos din groapă şi l-au dus acasă. Toate acestea rezultă din declaraţia victimei. Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului, a fost identificată şi groapa săpată, situată la 20 de metri de drumul de la marginea pădurii", a declarat inspector Ramona Tudor.

Poliţiştii au început cercetările în acest caz, iar criminaliştii au ridicat probe din pădure, cei trei suspecţi fiind acuzaţi de lipsire de libertate şi ameninţare.

De asemenea, primarul localităţii Grădiştea, Alexandru Boboc (PC), a declarat că acţiunea celor trei persoane are "iz politic", în condiţiile în care bănuieşte că aceştia au fost instigaţi de un contracandidat de-al său.

"Este o poveste veche aici, la noi la Grădiştea. O poveste cu islazul, cu multe reclamaţii la Parchet şi cu faptul că există un dosar pe rol la instanţă. În acest context, într-un ziar din Călăraşi a apărut un articol în care eu sunt acuzat de fapte de corupţie. Practic, contracandidatul meu din partea Partidului Poporului, care acum este viceprimar din partea PNL a pus două persoane să împrăştie aceste ziare cu articolul respectiv prin comună, ca să vadă alegătorii, chipurile, ce primar au. Una din aceste două persoane care a împrăştiat ziarele este chiar acest tânăr care a fost ţinut în groapă. Practic, acest tânăr, după ce a împrăştiat ziarele a venit la mine la birou, am vorbit cu el, cineva s-a sesizat despre faptul acesta şi i-a pus pe cei trei băieţi dintre care doi sunt fraţi să-l sperie", a spus primarul.

Victima, Victoraş Colceag, a declarat că a implorat în multe rânduri persoanele care l-au îngropat şi l-au ameninţat cu moartea să îl lase în viaţă, susţinând că în final bărbaţii au fost de acord, cu condiţia ca acesta să devină "sclavul" lor.

"Am căzut în genunchi, i-am implorat să mă lase în viaţă, iar ei mi-au zis «Dă-ne un motiv să te lăsăm să trăieşti». Unul dintre ei avea un cuţit lung în mână, altul cazmaua cu care mi-am săpat singur groapa, obligat de ei. Au vrut să mă omoare, i-am rugat în repetate rânduri să mă lase în viaţă, m-au băgat în groapă legat la mâini cu un sac menajer şi m-au băgat sub pământ lăsându-mi doar gura descoperită. Au fost clipe de groază, mi-au zis că mă lasă în viaţă, dar trebuie să execut doar ordinele şi să devin sclavul lor. Circa 30 de minute am fost ţinut în groapă", a povestit victima.

El a mai spus că acest incident a pornit de la faptul că a primit 250 de lei de la viceprimarul Constantin Corbu ca să împartă prin comună un ziar cu un articol referitor la primarul din Grădiştea.

"Soţia domnului Corbu Constantin, viceprimarul care i-a pus pe băieţii ăştia să facă această treabă, a pus în maşina celor trei, înainte de plecare, casmaua, saci menajeri şi o ladă frigorifică. Totul a plecat de la faptul că eu am primit de la domnul Corbu 250 de lei ca să împart prin comună ziarul cu articolul cu domnul primar, iar ulterior eu am fost în birou la edil şi cineva l-a sesizat pe domnul viceprimar că vând informaţii, iar acum s-a răzbunat pe mine", a declarat Victoraş Colceag.

Viceprimarul Constantin Corbu nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici