Un brad de Crăciun din Budapesta, alimentat de locuitorii care pedalează pe o bicicletă

Locuitorii Budapestei pedalează pe o bicicletă amplasată de autorităţi pentru a alimenta luminile de pe bradul de Crăciun. Este o măsură luată de Primărie pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică.

312 afișări
Imaginea articolului Un brad de Crăciun din Budapesta, alimentat de locuitorii care pedalează pe o bicicletă

Un brad de Crăciun din Budapesta, alimentat de locuitorii care pedalează pe o bicicletă

O bicicletă fixă, amplasată lângă brad, alimentează instalaţia de lumini a pomului de Crăciun în Budapesta. Astfel, primăria aplică tehnologia sustenabilă şi economiseşte bani în condiţiile crizei energetice.

Instalaţia din brad se aprinde complet doar dacă utilizatorii bicicletei pedalează foarte tare, ceea ce încurajează familiile cu copii să se implice.

„În fiecare an, această piaţă este decorată frumos. Am fi fost trişti dacă nu le-am fi avut anul acesta, dar cred că acesta este un compromis excelent", a declarat o locuitoare.

De asemenea, bicicleta încarcă o baterie care, împreună cu panourile solare, alimentează restul luminilor din jurul pieţei din Budapesta.

„Pe de o parte, continuăm să ne mişcăm în această vreme rece. Pe de altă parte, putem experimenta cât de mult trebuie să pedalăm pentru a aprinde o decoraţiune de pom de Crăciun de şase metri înălţime", a declarat Gergely Orsi, reprezentantul autorităţilor din Budapesta.

Primăria din Budapesta a decis să nu folosească majoritatea decoraţiunilor luminoase de Crăciun din cauza crizei energetice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici