Un câine rămas pe o bucată de gheaţă în albia râului Ialomiţa, salvat de pompieri

Un câine rămas pe o bucată de gheaţă în albia râului Ialomiţa, în municipiul Târgovişte, a fost salvat de către pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, după o acţiune care a durat o jumătate de oră.

347 afișări
Imaginea articolului Un câine rămas pe o bucată de gheaţă în albia râului Ialomiţa, salvat de pompieri

Un câine rămas pe o bucată de gheaţă în albia râului Ialomiţa, salvat de pompieri (Imagine: Vicentiu Horincar/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, câţiva pescari au văzut câinele în dificultate şi au încercat să salveze animalul care risca să cadă în apa rece. Constatând că nu-l pot salva, au sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 pentru a cere ajutorul pompierilor militari.

"Animalul a rămas blocat pe o bucată de gheaţă lângă unul dintre pilonii unui pod peste râul Ialomiţa de la ieşirea din Târgovişte. Distanţa până la mal era destul de mare, iar pescarii care l-au văzut şi-au dat seama că nu-l pot salva, astfel încât au sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112. Pompierii militari au intervenit şi, după o jumătate de oră şi cu ajutorul unei scări, căţelul a fost adus în siguranţă la mal", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maiorul Eduard Telea.

Aceasta este a doua misiune de acest gen din ultima săptămână, după ce, la sfârşitul anului trecut, alt câine rămas captiv într-o ţeavă de scurgere a fost salvat de către lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici