Un centru de arest ultramodern, cu 500 de locuri, va fi construit în Sectorul 4 de Poliţia Capitalei

Poliţia Capitalei intenţionează să construiască un arest ultramodern, cu 500 de locuri, pe un teren viran de 32.000 de metri pătraţi din Sectorul 4, care a fost deja pus la dispoziţie, pentru acest proiect, de Ministerul Afacerilor Interne, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

440 afișări
Imaginea articolului Un centru de arest ultramodern, cu 500 de locuri, va fi construit în Sectorul 4 de Poliţia Capitalei

Un centru de arest ultramodern, cu 500 de locuri, va fi construit în Sectorul 4 de Poliţia Capitalei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti, în prima jumătate a acestui an, Ministerul Afacerilor Interne a cedat Poliţiei Capitalei un teren de 32.000 de metri pătraţi situat pe Şoseaua Vitan - Bârzeşti, pentru construirea unui arest ultramodern, cu 500 de locuri.

Potrivit unui răspuns oferit de Poliţia Capitalei la solicitarea MEDIAFAX, viitorul centru de arest preventiv va avea, printre altele, bucătărie proprie, sală de sport şi cabinete medicale.

"S-a întocmit nota de fundamentare şi tema de proiectare, documentaţie care se află în curs de avizare. Propunerea se referă la un centru cu 500 de locuri şi toate utilităţile necesare (bucătărie proprie, sală de sport, cabinete medicale), spaţii care să întrunească toate condiţiile prevăzute de normele europene", se arată în răspunsul formulat de Poliţia Capitalei.

După avizarea notei de fundamentare, urmează să se organizeze o licitaţie publică pentru alegerea firmei care va realiza proiectul, după care, prin aceeaşi procedură, va fi ales un constructor care să ridice clădirea propriu-zisă.

Potrivit unor surse din Poliţie, reprezentanţii DGPMB au cerut, la acest proiect, şi sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Proiectul va fi derulat în contextul numeroaselor decizii prin care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat câştigat de cauză unor persoane care au reclamat statul român pentru condiţiile din centrele de arest şi cele de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici