Un cetăţean român, condamnat la trei ani de închisoare, în Austria, pentru trafic de extracomunitari

Un cetăţean român a fost condamnat, marţi, la trei de închisoare pentru trafic de persoane de un tribunal austriac, după ce a introdus ilegal în Austria peste 40 de imigranţi clandestini pe care îi transporta într-o autoutilitară, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

473 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean român, condamnat la trei ani de închisoare, în Austria, pentru trafic de extracomunitari

Un cetăţean român, condamnat la trei ani de închisoare, în Austria, pentru trafic de extracomunitari (Imagine: Shutterstock)

Şoferul român, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat preventiv în luna iulie, după ce, la un control rutier, autorităţile austriece au descoperit, în autoutilitara pe care o conducea, înmatriculată în Bulgaria, 42 de imigranţi clandestini. El a fost condamnat marţi la trei ani de închisoare pentru "trafic de persoane în condiţii inumane" şi de "complicitate la organizarea unei acţiuni infracţionale" de un tribunal din Korneuburg, în apropiere de Viena.

În luna iulie, şoferul român a fost oprit pe autostrada A4, în apropierea periferiei estice a oraşului Viena pentru a fi supus unui control, în urmă căruia autorităţile austriece au descoperit, în autoutilitara pe care o conducea, 42 de imigranţi înghesuiţi pe o suprafaţă de şase metri pătraţi. Imigranţii proveneau din Siria, Irak şi Afganistan, printre ei aflându-se şi câţiva copii.

Extracomunitarii erau înghesuiţi într-o parte a vehiculului care nu avea aer condiţionat, astfel că mulţi erau deshidrataţi.

Şoferul a mărturisit că preluase imigranţii de la frontiera Ungariei cu Serbia şi urma să îi ducă în Rannersdorf, la periferia oraşului Viena. El a mai precizat că pentru transportarea imigranţilor ar fi primit 1.500 de euro, însă nu i s-a precizat exact câte persoane transporta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici