Un cioban, primul care a ajuns la locul accidentului aviatic: Nu voi uita niciodată ce am văzut acolo

Un cioban din Stejăriş care a ajuns primul la locul accidentului aviatic povesteşte că a auzit elicopterul în zbor, fără a-l putea vedea din cauza ceţii, după care a auzit o explozie şi s-a îndreptat spre acea zonă, reuşind să vorbească cu unul dintre răniţi, care l-a întrebat unde se află.

1662 afișări
Imaginea articolului Un cioban, primul care a ajuns la locul accidentului aviatic: Nu voi uita niciodată ce am văzut acolo

MĂRTURIAUn cioban, primul care a ajuns la locul accidentului aviatic: Nu voi uita niciodată ce am văzut acolo (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Beniamin Pădure, cioban din satul sibian Stejăriş, este primul care a ajuns la locul accidentului aviatic, el povestind că nu vrea să mai vadă niciodată în viaţa lui ceea ce a văzut acolo.

Ciobanul se afla cu oile pe unul din dealurile din apropierea localităţii şi spune că a auzit elicopterul în zbor, dar era ceaţă şi nu l-a văzut. La scurt timp, a auzit o explozie şi a văzut un fum negru.

"Era ceaţă de nu vedeai la zece metri în faţa ochilor. Am auzit zgomot ca de elicopter sau avion, dar nu-l puteam vedea. Când am auzit explozia, am fugit cu colegul meu spre locul de unde a venit zgomotul. Când am ajuns lângă elicopter, am început să strigăm dacă ne aude cineva. Ne-a răspuns un bărbat şi m-am dus lângă el, mi-a cerut apă, dar nu aveam la mine", a spus pentru corespondentul MEDIAFAX Beniamin Pădure.

El spune că bărbatul era plin de arsuri pe mâini, pe corp şi pe picioare, dar era conştient.

"M-a întrebat unde suntem şi i-am explicat că între Stejăriş şi Mălâncrav. A luat telefonul şi şi-a sunat şeful şi i-a zis că elicopterul s-a prăbuşit şi i-a explicat unde", afirmă el.

Beniamin Pădure povesteşte că, la o distanţă de aproximativ 15 metri de primul rănit, l-au auzit gemând pe al doilea.

"Cel de-al doilea era tăiat rău pe faţă şi ars peste tot. Ce am văzut aici nu mai vreau să văd niciodată în viaţa mea şi nici nu cred că voi uita vreodată", afirmă ciobanul.

El povesteşte că ulterior a văzut, în jurul elicopterului, pe o rază de circa 30 de metri, şi celelalte victime.

Beniamin Pădure spune că el a rămas la locul accidentului până când au venit salvatorii, iar colegul său a plecat cu oile.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.

Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cei doi răniţi au fost duşi la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unul cu elicopterul SMURD, iar celălalt cu o ambulanţă. Medicii au stabilit ca, întrucât au arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, aceştia să fie transferaţi cu un avion Spartan la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici