Un colegiu din Timişoara cere candidaţilor 50 de coli xerox la înscrierea în clasa a IX-a. Inspectoratul Şcolar: „Părinţii şi copiii nu sunt furnizori”

Reprezentanţii unui colegiu din Timişoara solicită, la înscrierea elevilor în clasa a noua, 50 de coli xerox. Inspectoratul Şcolar Timiş nu este de acord cu această practică şi a transmis conducerii şcolii că „părinţii şi copiii nu sunt furnizori”, iar învăţământul trebuie să fie gratuit.

1088 afișări
Imaginea articolului Un colegiu din Timişoara cere candidaţilor 50 de coli xerox la înscrierea în clasa a IX-a.  Inspectoratul Şcolar: „Părinţii şi copiii nu sunt furnizori”

Un colegiu din Timişoara cere candidaţilor 50 de coli xerox la înscrierea în clasa a IX-a

Reprezentanţii Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara a afişat, la avizierul unităţii de învăţământ, lista cu actele necesare pentru înscrierea elevilor în clasa a IX-a, care se realizează în perioada 13 – 17 iulie.

Pe lângă actele de care este nevoie în orice unitate de învăţământ pentru înscrierea la liceu, reprezentanţii colegiului timişorean le solicită candidaţilor să aducă şi 50 coli xerox.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că ştia că exista o astfel de practică în trecut, în unităţile de învăţământ, dar că nu este de acord cu ea.

„Nu m-am mirat când am văzut afişul, nu m-am mirat deloc. Le-am trimis un mesaj directorilor şi le-am spus: nu le mai cereţi la înscrieri coli, timbre şi alte cele, nu ei, copiii şi părinţii, sunt furnizorii dumneavoastră. Învăţământul este gratuit, aţi uitat declaraţia ministrului Educaţiei? Presa face vâlvă pe motivul că faceţi lucrurile astea şi e normal să facă aşa. Pentru ce aveţi nevoie de 50 de foi xerox?”, a afirmat Aura Danielescu.

Conducerea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara nu a putut fi contactată pentru a explica de ce le solicită candidaţilor cele 50 de coli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici