Un consilier îi cere lui Firea să publice CV-urile celor propuşi la şefia firmelor care preiau RADET

Consilierul general PSD Orlando Culea îi cere Gabrielei Firea să publice CV-urile celor pe care urmează să-i propună la conducerea societăţilor ce vor prelua atribuţiile RADET, precizând că edilul ar trebui să aibă grijă la incompatibilităţi, profesionalism şi criterii de integritate.

802 afișări
Imaginea articolului Un consilier îi cere lui Firea să publice CV-urile celor propuşi la şefia firmelor care preiau RADET

Un consilier îi cere lui Firea să publice CV-urile celor propuşi la şefia firmelor care preiau RADET

"Având în vedere ieşirea dumneavoastră nepotrivită la adresa mea, prin care mă acuzaţi pe mine pentru incompetenţa celor care vă înconjoară şi care în numele şi cu acordul dumneavoastră fac şi desfac totul în PMB , vă atrag atenţia să încetaţi a arunca vina în alta parte decât în proximitatea dumneavoastră şi sa vă opriţi din acest mod dictatorial de a conduce.

Măsuraţi -vă cuvintele şi uitaţi-vă în imediata apropiere cand căutaţi vinovaţi pentru propriile nepriceperi sau abuzuri. Cât priveşte adoptarea hotărârii în cauză vă somez ca, la repunerea ei pe ordinea de zi, să aveţi grijă atât la incompatibilităţi şi criteriile de integritate cât şi la profesionalismul celor pe care îi veţi propune în organele de conducere ale celor doua societăţi şi sa renunţaţi la singurele criterii pe care le aveţi în vedere, respectiv cele de nepotism pentru ca termoficarea Bucureştiului nu e o problema care sa poată fi rezolvată de oamenii dvs de casa", transmite Orlando Culea, printr-un punct de vedere remis MEDIAFAX.

Consilierul general PSD îi propune primarului general un exerciţiu de transparenţă, solicitându-i să publice CV- urile celor pe care urmează să îi propună în conducerea societăţilor "pentru ca bucureştenii să poată aprecia singuri în ce măsură va preocupă problema de fond şi în ce măsură bunăstarea cercului de apropiaţi".

Reacţia consilierului vine după ce Gabriela Firea l-a acuzat pe Orlando Culea că ştia de situaţia conflictului de interese, în care un consilier şi-a propus fiica pentru a fi membră în consiliul de administraţie al companiei, ce a dus la reluarea votului privind înfiinţarea societăţilor ce vor prelua atribuţiile RADET.

„Am aflat şi eu vineri seara despre această situaţie, pentru că domnul Culea a făcut reclamaţie la Primăria Capitalei şi la Pefectură - practic, noi comunicăm între colegi prin reclamaţii - prin care un consilier a făcut o propunere ca în consiliul de administraţie al companiei Termoenergetica să fie inclusă şi fiica domniei sale. Eu nu am ştiut despre această situaţie, regretabil este faptul că domnul Ardelean care a propus-o pe fiica sa, l-a întrebat pe domnul Culea, ştiind că este jurist, dacă este vreo incompatibilitate, şi domnul Culea l-a ajutat să greşească, spunându-i că nu este nicio problemă”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Vtul pentru înfiinţarea companiei Termoenergetica se va relua într-o şedinţă extraordinară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici