Un consorţiu din China vrea să construiască o fabrică de frigidere în Prahova. Investiţia se ridică la 50 de milioane de euro

  • Un consorţiu din China şi-a anunţat intenţia de a construi o fabrică de frigidere în Prahova, în parcul industrial din comuna Ariceştii Rahtivani
  • Investiţia se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro
  • Vor fi create peste 700 de locuri de muncă
1513 afișări
Imaginea articolului Un consorţiu din China vrea să construiască o fabrică de frigidere în Prahova. Investiţia se ridică la 50 de milioane de euro

Sursa FOTO: Profimedia

Primarul comunei Ariceştii Rahtivani, Alexandru Cristea, a precizat că producătorul chinez Haier va construi în parcul industrial din localitate o fabrică unde vor fi produse frigidere. Potrivit acestuia, investiţia se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro, iar în primul an aici vor fi fabricate 600.000 de frigidere.

„Un consorţiu din China a decis să facă o investiţie pe o suprafaţă de 100 de mii de metri pătraţi, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Cristea.

Primarul crede că, prin această investiţie, tinerii din zonă îşi vor găsi locuri de muncă şi nu vor mai pleca în străinătate. În plus, vor fi aduşi bani la bugetul local.

„Pentru comunitatea pe care o reprezint este nemaipomenit de bine, pentru că înseamnă venituri în plus la bugetul local, cu care putem să continuăm investiţiile”, a mai precizat primarul din Ariceştii Rahtivani.

Alexandru Cristea consideră că pe chinezi i-a atras comuna Ariceştii Rahtivani pentru că în zonă „există magistrală de gaz, există energie electrică, există reţea de apă, apropierea foarte mare de Bucureşti, dar ceea ce a contat în mod decisiv a fost şi faptul că în judeţul Prahova există o puternică tradiţie muncitorească”.

Edilul spune că oamenii sunt pregătiţi să primească investitorii din China şi că „nu vor fi incidente de genul celor de la Ditrău”.

„Ariceştenii nu sunt oameni care să fie mânaţi de rasism sau de altceva. Faptul că mulţi dintre dânşii au fost plecaţi peste granite, mulţi, datorită serviciului, au fost în ţări asiatice, nu au niciun fel de reticenţă. Vă garantez că nu vor fi incidente de genul celor de la Ditrău. Suntem destul de raţionali”, a mai declarat Cristea.

Fabrica ar urma să fie gata în maximum un an de la începerea lucrărilor. Deocamdată, au fost depuse primele cereri pentru obţinerea avizelor în vederea eliberării autorizaţiei de construire. Potrivit estimărilor primarului, lucrările ar urma să înceapă în vară.

Comuna Ariceştii Rahtivani este una dintre cele mai bogate din Prahova. Potrivit estimărilor, bugetul local de anul acesta se ridică la 35 de milioane de lei, dintre care aproximativ 28 de milioane de lei sunt bani care vin de la firme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici